28.8.2018: CHAT s Honzou Vavřičkou

Fantasta Honza Vanili Vavřička - držitel ocenění za nejlepší český scifi web (Cena AERONAUTILUS, Festival Fantazie 2018) se těší na vaše otázky, na které bude odpovídat online v úterý 28. srpna 2018 od 18 hodin.

Cílená propagace v Plzni

Zeptejte se mě na cokoli, co vás zajímá. Rád Vám odpovím online v úterý 28. srpna 2018 od 18 hodin.

Těším se na online setkání a na vaše zajímavé dotazy.

Honza Vavřička

Kdo je Jan Vavřička

Honza Vavřička je nadšený scifista, velký fanoušek scifi filmů, propagátor žánru science fiction na internetu, hobby herec, autor Košilaté one man show a autor fantastických povídek, které získaly ocenění v různých literárních soutěžích.

Ocenění

  • držitel ocenění Aeronautilus za nejlepší český žánrový scifi/fantasy web (Festival Fantazie 2018)

  • 1.místo Zlatá zebra 2010 (literární soutěž)

  • vyslanec Becherovky v Londýně v roce 2004 (díky sci-fi povídce "V Bruselu přistáli mimozemšťané" psané v angličtině).

  • 1.místo O stříbřitělesklý halmochron 2002 (literární soutěž)

  • 1.místo O loutnu barda Marigolda 2002 (literární soutěž)

  • 1.místo O stříbřitělesklý halmochron 2001 (literární soutěž)

Autorská činnost

Jan Vavřička vydal v roce 2009 sbírku povídek Vostrá pohoda (knížka obsahuje ilustrace Petra Šrédla), v roce 2018 plánuje vydat sbírku povídek Vostrá krása. V roce 2010 Český rozhlas natočil a odvysílal rozhlasovou adaptaci scifi povídky Skokan.

Honza Vavřička je šéfredaktorem scifi magazínu Vanili.cz.

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 6 roky

    Děkuji za otázku. Návštěvnost stránek www.vanili.cz závisí vždy na konkrétním článku, který zveřejníme. Článek může mít stovky anebo tisíce přečtení. Ohledně statistik uvádím vždy překonání mety 7.500.000 zobrazení a již brzy budeme slavit 8 melounů. Děkuju vesmíru, že nás, lidičky, čtete! :-) Více zde: překonali jsme významnou metu 7.500.000 zobrazení.

  • Před 6 roky

    Je tady možnost, že naše země je opravdu uvnitř dutá a je v ní místo zemského jádra další minizeměkoule a na ní život?Vždyt se prý z hlubin Země stále ozývají nějaké signály?

    • Před 6 roky

      Ahoj! Díky za kulišácký dotaz :-) Této možnosti nevěřím, ale fantazii se meze nekladou!

  • Před 6 roky

    Ahoj Honzíku, jak si představuješ, že vznikl Vesmír a jak si myslíš že funguje?

    Hezký, klidný a radostný den Tobě, celému teamu Vanili.cz a všem chatujícím.

    • Před 6 roky

      Ahoj Pepčo! jak vznikl vesmír si nedokážu představit, na to lidský mozeček nestačí, protože si nedokážeme představit okamžik před vznikem času, z toho jde prostě hlava kolem. Líbí se mi teorie o vzniku života na Zemi, která je vidět ve filmu Prometheus (režisér: Ridley Scott). Stvořitelé z vesmíru ... hm ... to se mi líbí :-) ale kdo stvořil Stvořitele? A co když my všichni jsme pouze virtuální realita jako ve filmu Matrix? Vesmír je prostě jedna úžasná záhada! ... jo a ty principy? Akce a reakce ;-)

  • Před 6 roky

    Ahoj Honzo, dám ti trochu zabrat jo? :D

    Tvoje nejoblíbenější filmy od Ridleyho Scotta a Jamese Camerona? Musíš od každého vybrat tři. Co si myslíš o Ridleyho tvorbě v posledních letech? Jak se ti líbí jeho pojetí vetřelců? Přeješ mu aby si natočil co chce, nebo tě štve, že látku rozebírá na molekuly?

    Tvůj nejoblíbenější scifi film.

    Nejoblíbenější herečka a nejoblíbenější erotická scéna (sexy herečka) ve filmu? (AMIDALA AMIDALA - NATALIA PORTMAN - ne neradim :D )

    • Před 6 roky

      Ahoj workoholiku! Děkuju za dotaz :-) Tak tady to máš...Ridley Scott: Prometheus, Marťan, Blade Runner. James Cameron: Avatar, Terminátor, Propast a Pravdivé lži :-) Nejsem expert na Ridleyho, ale poslední roky mě potěšil, Marťan a Covenant mi přinesly fajn zážitky v kině. Přeju mu, ať si točí co chce a Tobě přeju totéž!!! Moje nejoblíbenější herečka je asi Scarlett Johansson a nejoblíbenější erotická scéna je výměna dresů ve scifi komedii Sexmise, ten film prostě nemá chybu :-) Měj se pohodově!

  • Před 6 roky

    Kam směřují tvé kroky?

    • Před 6 roky

      věřím, že ke šťastným okamžikům s rodinou, manželkou, dětmi a rád bych své kroky navedl také směrem k filmu, poslední role popeláře v Modrém kódu byla super :-) těším se, až vyjde nový videoklip RAEGA, kde hraji. Mé kroky určitě povedou také do kina na českou komedii Jak se moří revizoři, abych si vychutnal mé vteřiny slávy na velkém plátně :-) mno a v sobotu mé korky povedou do Vejprnic, kde mám vystoupení Košilatá one man show. Těším se, až se tam potkáme, Tome! ;-)

  • Před 6 roky

    Kdo je typickym navstevnikem vanili.cz? Jsou to spise muzi nebo zeny, v jake vekove skupine apod. Tedy jestli vite.

    • Před 6 roky

      Děkuji za dotaz. Ženy: 46 % Muži: 54 % Věková struktura: 25-34 let (34 %), 18-24 let (28 %), 35-44 let (16 %), 45-54 let (13 %), nad 55 let (9 %). kam patříte vy? :-)

  • Před 6 roky

    Vase poradi TOP 5 sci-fi filmu? Dekuji.

  • Před 6 roky

    Dobrý den, jak jste se dostal k zájmu o sci-fi? Co bylo prvotním impulsem?

    • Před 6 roky

      Dobrý den. Děkuji za pěknou otázku. Prvotní impuls byly knihy od autorů jako Jules Verne nebo J. M. Troska. Pak přišel úžasný maďarský 13dílný animák Smolíkovi...no a pak jsem chtěl vytvářet vlastní scifi příbehy, takže jsem začal psát povídky...a časem jsem dostal nápad vytvořit nejlepší český scifi web :-) Více o našem projektu se dočtete zde Nejlepší český sci-fi web? To je náš cíl!.

  • Před 6 roky

    Ahoj,
    tak co pro nás fantasy fajnšmejry chystáš za novinky?
    Pepíno

    • Před 6 roky

      Ahoj, chystáme vlastní stánek na Světu knihy v Plzni, pak další literární soutěž, soutěž o super filmové ceny od našeho super partnera Magic Box, potom sérii rozhovorů se zajímavými osobnostmi v sekci SCI-FI QUEST, reportáže ze zajímavých míst a tak dále a tak dále...nápadů je mnoho a máme bezva tým, takže věřím, že všechno klapne! :-)

  • Před 6 roky

    Bude i další pokračování knížek?

    • Před 6 roky

      Děkuji za pěknou otázku! Pokud myslíš sbírku scifi a fantasy povídek Vostrá krása, tak bych byl moc rád, kdyby se vše povedlo do těchto Vánoc ;-) Texty už máme kompletní, nyní se pracuje na ilustracích, pak musíme sehnat peníze a je to :-) Pokud myslíš další e-knihu z edice Vanili.cz, tak věřím, že další bude...kolega Michal Březina tohle určitě nenechá usnout :-)

  • Před 6 roky

    Jaký byl tvůj úplně první Sci-Fi film, a jak moc tě ovlivnil?

    • Před 6 roky

      Děkuji za zajímavý dotaz. Mezi první scifi kousky určitě musím zařadit 13 dílů fantastického animáku Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka, dále E.T. - Mimozemšťan a úžasné cestování v čase Cesta do pravěku Karla Zemana. Všechny tyhle filmy mě ovlivnily tím, že mi umožnily prožít dobrodružství ve své fantazii a já chci tenhle super pocit nabídnout všem dalším fanouškům pomocí stránek www.vanili.cz. Byl bych rád, kdyby fanoušci žánru science fiction na našem e-magazínu našli zajímavé a užitečné informace, které jim přinesou radost, pocit pohody a třeba i šťastný okamžik. Děkuju všem návštěvníkům našeho webu, redaktorům i partnerům, že tuhle káru s námi tlačí dál! :-) Pokud tvoříte či pořádáte zajímavou akci, klikněte na stránku PR servis a mediální podpora zdarma.

  • Před 6 roky

    Kolik času strávíte denně spravováním Vašeho webu?

    • Před 6 roky

      Děkuji za otázku. O web se stará mimo mne ještě tým redaktorů: Michal Březina, Ivo Fencl, Kristina Haidingerová, Jan Procházka, Barbora Vrobelová + ještě jeden externí editor, který si říká Jan Grafik. Odhaduji že jde o několik hodin denně včetně víkendů a svátků :-) Více si o nás můžete přečíst zde: O nás.

  • Před 6 roky

    Gratuluji, cena za nejlepší český scifi web je velký úspěch. Jak dlouho vanili.cz provozujete a kolik na portálu pracuje redaktorů? Držím palce!

    • Před 6 roky

      Děkuji za gratulaci. Ceny Aeronautilus za nejlepší český web (Festival Fantazie 2018) si moc vážím a děkuji všem, kteří se na tvorbě e-magazínu www.vanili.cz podílí. Sám bych nikdy nemohl k takovému úspěchu dospět. Cenu vnímám jako například pohár pro nejlepší český fotbalový v tým. Je to kolektivní úspěch. Kolik lidiček je v redakci? Jsou to tahle esa: Michal Březina, Ivo Fencl, Kristina Haidingerová, Jan Procházka, Barbora Vrobelová + ještě jeden externí editor, který si říká Jan Grafik. Co se týče druhé otázky, tak sci-fi magazín Vanili.cz byl založen v roce 2006. Více zde: O nás.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka