4 hlavní důvody proč si pořídit klimatizaci

Tropická vedra nad 30°C již pro nás nejsou ničím neobvyklým. Zvláště v posledních letech si s námi počasí zahrává a pro lidi s horší termoregulací, nemocným srdcem, vysokým tlakem, astmatem, seniory i malé děti, může již být vysoká teplota přímo nebezpečná.

Jarní servisní akce AUTO CB

Člověk se subjektivně cítí nejlépe při teplotách 21 – 24°C. Jak vyšší, tak nižší teploty na lidský organismus působí negativně. Máte-li horko doma, ztrácí domov funkci místa odpočinku. Cítíte se unavení, podráždění, v noci se nevyspíte. Je-li horko na pracovišti, špatně se soustředíte, hůře se Vám komunikuje s kolegy, klesá pracovní výkonnost, musíte více dbát na dodržování pitného režimu.

Co jiného si proto pořídit na letní parna, než klimatizaci? Toto zařízení se totiž stále nejúčinnějším pomocníkem v boji s vysokými teplotami ve vnitřních prostorách. A my Vám nyní představujeme čtyři důvody, proč si klimatizaci pořídit:

Rychlé ochlazení místnosti

Základní výhodou klimatizace je samozřejmě rychlé a účinné ochlazení místnosti. Když venku stoupají teploty k třicítkám, měli byste mít možnost před vedrem uniknout do chladu svých domovů. Jen se vyvarujte toho, abyste si místnost příliš nepodchladili, protože si v tomto případě koledujete o nějakou angínu. Rozdíl mezi vnější a vnitřní teplotou by totiž neměl být vyšší než 6°C.

Pozitivní vliv na zdraví

Pokud klimatizaci používáte správně, bude mít pozitivní dopad na vaše zdraví. V přehřáté místnosti Vám to totiž hůře myslí, jste více unavení a podráždění. V takovémto prostředí se zároveň snižuje kvalita spánku, která je důležitá pro regeneraci našeho organismu. Klimatizace má také jednu důležitou funkci. Díky filtrům, které jsou uvnitř zařízení, funguje podobně jako čistička vzduchu. Ze vzduchu odstraňuje bakterie, nečistoty, prachové a pylové částice. Někteří lidé dávají před klimatizací přednost větrákům, ale klimatizace je rozhodně vůči zdraví šetrnější, už jenom tím, že nevíří prach, a tak nevyvolává alergie a respirační problémy.

Klimatizace snižuje vlhkost

Klimatizace nejen, že chladí a čistí vzduch, ale zároveň snižuje i jeho vlhkost. Tím zabraňuje vzniku plísní a bakterií, které mají opět negativní dopad na náš organismus. Příliš vlhký vzduch navíc škodí zdivu, spotřebičům a nábytku. Klimatizace tak prodlužuje jejich životnost.

Klimatizace zlepšuje pracovní podmínky

Stále ještě není klimatizace v domácnostech tak rozšířená, jako v průmyslových halách a kancelářích. Důvod je zřejmý, výrazným způsobem zlepšuje pracovní podmínky a zaměstnavatelé jsou si toho vědomi. S rostoucí teplotou se totiž snižuje produktivita práce, díky tomu, že jsou zaměstnanci více unavení, zhoršuje se jejich myšlení a schopnost koncentrace, a zároveň dochází k nárůstu chyb během pracovní doby. Použití klimatizace pomáhá udržovat standardní pracovní prostředí, které je důležité pro správné fungování firmy. Postupně se ale klimatizace dostává i do českých domácností.

S výběrem vhodné klimatizace, její správnou instalací a dlouhodobým servisem Vám rádi pomohou naši proškolení technici, kteří mají s montáží a servisem klimatizací dlouhodobé zkušenosti. Klimatizaci Vám můžeme dodat a namontovat jak do soukromých bytů, tak i do malých, středních i velkým firem. Bohaté zkušenosti máme i s klimatizováním serveroven a archivů. Preferujeme prvotřídní značky klimatizací Daikin a Panasonic s úsporou energie až o 60%. V rámci svých služeb Vám nabízíme také pravidelné čištění klimatizace, které je součástí dlouhodobé péče o klimatizaci. Přijďte se poradit a probrat vaše potřeby a požadavky, dokud je ještě čas a tropická vedra nás ještě netrápí.

POTŘEBUJETE PORADIT? KONTAKTUJTE NÁS!

Náš proškolený personál se Vám bude plně věnovat a pomůže Vám najít nejlepší možné řešení, které bude vyhovovat Vašim potřebám a požadavkům.

ELEKTRO EFEKT S. R. O.
SPORTOVNÍ 783
339 01  KLATOVY

E-shop
+420 725 907 946
eshop@elektroefekt.cz
marketing@elektroefekt.cz

Prodejna:
+420 376 322 653
+420 724 824 420
info@elektroefekt.cz

Autor: ELEKTRO EFEKT s.r.o. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka