Absolventi Plzeňské senior akademie II měli „třídní sraz“

Salonek hotelu Viktoria na Borech minulý týden už podruhé hostil seniory, kteří úspěšně zakončili „Plzeňskou senior akademii II“.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kromě zhodnocení nabytých znalostí a dovedností ocenili senioři množství informací, kterých se jim dostalo, ale také možnost navázání nových přátelství během absolvování tohoto projektu. Cílem těchto kurzů je především získávat a předávat informace, které lidé využijí a aplikují vpraxi. Další snahou je pak umožnit absolventům navázání nových sociálních kontaktů.

Všichni, kteří se zúčastnili „třídního srazu“, obdrželi malou pozornost. Hostem setkání byl starosta Městského obvodu Plzeň 3 David Procházka, který přišel seniory pozdravit.

„K projektu a samozřejmě kjeho absolventům mám speciální vztah. Vždyť pilotní projekt Plzeňské senior akademie se rozbíhal právě na našem obvodě a na to jsem velmi pyšný“, říká David Procházka.

Srazu se rovněž zúčastnili Karel Zahut a Andrea Vlčková, metodici prevence kriminality Městské policie Plzeň. Ti nabídli seniorům – absolventům spolutvorbu a účast na projektu Plzeňská senior akademie III, kde budou moci uplatnit získané znalosti a zkušenosti.

„Bezpečnost seniorů je v současnosti jednou znašich priorit, a proto rádi spolupracujeme s Městskou policií Plzeň na přípravě a realizaci tohoto projektu, který výrazně přispívá k ochraně seniorů. Zároveň samozřejmě vždy doufáme, že senioři nic ztoho, co se naučili, nebudou muset použít v praxi. Na druhou stranu ale, pokud se dostanou do nepříznivé situace, věříme, že jim nasbírané poznatky pomohou a dokáží se ubránit," dodal starosta David Procházka.

Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 03.12.2018 14:44




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka