Alfa Romeo Stelvio má 5 hvězdiček Euro NCAP

První SUV v historii značky Alfa Romeo dosáhlo vynikajícího výsledku a stanulo na vrcholu své kategorie v oblasti ochrany dospělých cestujících.

Cílená propagace v Plzni

Vynikající parametry

Toto významné ocenění potvrzuje zvláštní pozornost, kterou konstruktéři Alfy Romeo věnovali bezpečnosti všech účastníků silničního provozu. Zároveň dokazuje, že platforma, na které stojí jak Stelvio, tak i Giulia, se vyznačuje vynikajícími parametry.

Celkové skóre 97%

Alfa Romeo Stelvio dosáhla 5hvězdičkového hodnocení v nárazových testech Euro NCAP, a to s celkovým skóre 97% za ochranu dospělých cestujících. Jedná se o vynikající výsledek, a to i s ohledem na zpřísněné hodnocení, které Euro NCAP zavedlo v roce 2016. Kokpit prvního SUV Alfy Romeo zůstal při čelním nárazu zcela nepoškozený a všechny kritické body cestujících byly dokonale chráněné.

Autonomní nouzové brždění AEB

Testy na předních sedadlech včetně hlavových opěrek bránících poranění krční páteře při nárazu zezadu dopadly rovněž skvěle. Navíc, Alfa Romeo Stelvio je vybavena autonomním nouzovým brzděním AEB ve standardu. Zkoušky v nízkých rychlostech typických pro městský provoz potvrdili vynikající úroveň ochrany a systém ve všech rychlostech prokázal, že dokáže nehodě zabránit.

Těchto výsledků bylo dosaženo díky dvěma základním prvkům Alfy Romeo Stlevio: účinné karoserii, která je pevná a odolná díky rozsáhlému využití ultralehkých materiálů, jakými jsou hliníkový kompozit a také přijetí velkého množství inovativních bezpečnostních zařízení, které neinvazivně pomáhají dosáhnout vzrušujícího potěšení z jízdy, čemuž napomáhá špičkový podvozek a zavěšení kol. 

Konstrukční rodina Giorgio

Alfa Romeo Stelvio byla navržena v rámci konstrukční rodiny Giorgio, což znamená, že stejnou architekturu využívá i Giulia. Tato architektura byla navržena tak, aby vozům Alfa Romeo poskytla špičkovou ovladatelnost, skvělé jízdní vlastností a bezpečnost, což dokládá i 5hvězdičkové hodnocení EuroNCAP, které obdržela nedávno i Giulia.  

Tip pro fanoušky automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Alfa Romeo ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Fotogalerie
Autor: Kateřina B Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka