Atleti AK Škoda Plzeň v reprezentačních barvách na MS a ME jednotlivců

Léto 2017 bylo z hlediska reprezentačních startů pro plzeňskou Škodovku nadmíru povedené. Celkem sedmička atletů AK ŠKODA Plzeň se letos zúčastnila velkých mezinárodních závodů a hájila české barvy na mistrovství světa a mistrovství Evropy. A tu největší radost nám přinesla juniorka Kateřina Skypalová, která se stala mistryní Evropy

Cílená propagace v Plzni

První v řadě velkých událostí bylo MS do 17 let, na které odletěli do keňského Nairobi tři naši zástupci. Jmenovitě Jakub a Michal Forejtovi a Filip Ličman. Jakub s Michalem oba usilovali o finálová umístění mezi světovou top dvanáctkou. V cestě do vytouženého finále jim však stála náročná kvalifikace, se kterou si bohužel ideálně poradil jen jeden z bratrů. Kuba postoupil do finále pátým nejdelším hodem kvalifikace a ve finále si pokusem dlouhým 57,44m zajistil úžasné šesté místo. Naproti tomu Michal skončil těsně před branami finále a po hodu dlouhém 54,29m mu na dvanáctku finalistů chybělo pouhých 20cm. K Michalovi je nutno podotknout, že to byl jeden z jeho nejméně vydařených závodů sezony a s letošním nejlepším výkonem za 59 metrů měl jistě vyšší cíle.

Ještě o něco smolněji skončilo mistrovství světa pro Filipa Ličmana, který se ve své životní formě zranil během rozcvičování na svůj rozběh čtyřstovky s překážkami.

Další reprezentační zastávkou se stalo Mistrovství Evropy do 22 let v polské Bydhošti, kterého se zúčastnil náš talentovaný sprinter Jiří Kubeš. Ten splnil nominační kritéria jak pro start na 200m, tak pro start na 110m překážek. V zájmu účasti v reprezentačních štafetách však bylo rozumné si vybrat jen jednu z těchto disciplín a Jirka si vybral dvoustovku, kterou letos na MČR v Třinci prolétl v čase 21.20s a umístil se na třetím místě. V rozběhu na ME však za svým nejlepším výkonem zaostal o 11 setin a čas 21.31s už ho do semifinálových bojů nepustil. Jiří Kubeš se umístil na konečném 18. místě.

Poslední velkou červencovou událostí se stalo ME do 19 let v Grossetu při západním pobřeží Itálie. Zde jsme měli tentokrát trojnásobné dámské zastoupení. Pro jednu ze tří zlatých medailí české vypravy dosáhla Kateřina Skypalová v hodu kladivem. Kačka je suverénní lídryní evropských juniorských tabulek a s touto pozicí se vypořádala tím nejlepším možným způsobem. Jejím třetím pokusem dolétlo kladivo až na 64,78m a na to žádná ze soupeřek nedokázala odpovědět. Kačka se tak stala novou mistryní Evropy juniorek a gratulace patří i trenérce Lucii Plašilové za fantasticky odvedenou práci.
Mezi tyčkařkami se představila věkem stále dorostenka Tereza Schejbalová, která skočila solidních 390cm a mezi staršími soupeřkami obsadila dělenou 17. pozici. Pro Terezu to byla první velká akce a potřebná zkušenost do budoucna.
Poslední třetí závodnicí zde byla Tereza Jonášová, která skončila těsně před branami semifinále, když obsadila mezi čtvrtkařkami překážkářkami 18. příčku. Ambice byly vyšší, ale čas 60.88s nejspíše odpovídal nasazení v první dráze a podmínkám panujícím na stadionu.
Posíláme obrovské díky všem atletům a trenérů, kteří mají lví podíl na těchto úspěších a samozřejmě i partnerům klubu bez kterých byt toto vůbec nebylo možné.


Fotogalerie
Autor: AK ŠKODA Plzeň Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.07.2017 17:44




5 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka