Březen přinesl na Špičák čerstvý sníh a v průměru 40 centimetrů na sjezdovkách. V sobotu akce pro snowboardisty.

Článek přináší aktuální sněhové informace o ski&bike Špičák a plánované akce na aktuální víkend.

Jarní servisní akce AUTO CB

Začátek března je na šumavském Špičáku ve znamení jedněch z nejlepších sněhových podmínek, které zatím umožnila letošní zima. „Na sjezdovkách máme nyní v průměru 40 centimetrů sněhu. V předchozích dnech sněžilo pravidelně, takže v tomto týdnu se podmínky o hodně zlepšily. V pracovním dnech je návštěvnost zatím průměrná. Očekáváme ale, že o víkendu se k nám lidé zase vypraví ve větším počtu. Opravdu to nyní stojí za to, “ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Na lyžaře a snowboardisty nečekají žádná omezení kvůli pořádání závodů nebo jiných akcí. S výjimkou nejprudšího úseku černé Šance (její horní část s přejezdem na sjezdovku Slalomovou č.3 ale sjízdná je) a zhruba 300 metrového dojezdu sjezdovky Turistická (č.1) budou otevřeny všechny tratě. O víkendu je k dispozici i snowpark na Lubáku. Večerní lyžování se koná v pátek, sobotu a ve středu vždy od 18,30 na Spodní Šanci.

_______________________________________________________________________________

V sobotu 5. března si pak od 9 do 16 hodin přijdou na své všichni snowboardisté. Špičák je šestou zastávkou akce snowboardových “happeningů” Just RIde! Winter 2016. Lidé si mohou zdarma otestovat přední snowboardové značky a vybavení. K tomu jim pořadatelé nabízejí bezplatnou výuku s profesionálními trenéry.

Na Špičáku se také rozhodne o celkových vítězích juniorské série závodů “Junior Freestyle Tour”. Mohou se ho zúčastnit všichni junioři do 15 let. Oproti většině letošních zastávek chystají organizátoři na Špičáku i tzv. Riglet Park. Jedná se o speciální program pro děti od 3 do 6 let, který umožňuje vyzkoušet těm nejmenším snowboardové dovednosti v prostředí, které je připravené přímo pro ně. Díky dětským překážkám a vedení zkušeným instruktorem se stává snowboardový park hřištěm pro děti, kde si můžou vyzkoušet rovnováhu a postavení na snowboardu, ještě před tím než půjdou na skutečnou sjezdovku.

Půjčovat se ale nebudou zdaleka jen snowboardy. Vyzkoušet si bude možné i nejnovější malé akční kamerky nebo fotoaparáty a speciální novinkou je také prezentace dronů - malých vrtulníků se zabudovanou kamerou. U velkoformátové fotostěny se bude moci každý se svými kamarády nebo rodinou nechat vyfotit od profesionálního fotografa a fotku dostane vytištěnou rovnou na místě.

Aktuální info na www.spicak.cz


Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka