Bylinková slavnost u Medvíďat

V neděli 24. května se u Seneckého rybníka uskutečnila nejvoňavější a zároveň poslední slavnost lesní školky Medvíďata letošního školkového roku.

Cílená propagace v Plzni

„Děti i rodiče si mohli vyzkoušet čichanou a poznat tak vůni velkého množství bylinek nebo si vyrobit voňavou sůl do koupele i s pěknou cedulkou,“ říká jedna z organizátorek slavnosti a zároveň pedagožka školky Lenka Chvalová. Během slavnosti se díky barvičkám na obličej a malířskému umění Katky, další zpedagožek školky, většina dětí proměnila vmotýlky, kočiky či želváky. Ve volných chvílích děti malovaly křídami a ochutnávaly bylinkové limonády. „V soutěži o nejvoňavější bylinku zvítězila ve společném hlasování dětí i rodičů jednoznačně mateřídouška,“ říká další zorganizátorek slavnosti Martina Čejková. O velké pozdvižení se vzávěru slavnosti postaral tatínek s autem na dálkové ovládání, které se přítomné děti pokoušely se střídavými úspěchy ulovit. Bylinková slavnost byla podpořena Nadačním fondem Zelený poklad. Děkujeme rodičům i dětem za návštěvu i všechny dobroty, které ssebou přinesli.

Do školky lesní školky Medvíďata denně dochází maximálně 15 dětí ve věku 2,5 - 6 let, den tráví vždy se dvěma pedagogy. Rodiče mohou své dítě přihlásit na celý týden anebo zvolit jen některé dny. Aktuálně probíhá zápis do Medvíďata na školkový rok 2015/16 a zbývá několik posledních volných míst. Zázemí školky je situováno ve skautských klubovnách u Seneckého rybníka. Děti se tak mohou kromě činnosti venku věnovat i aktivitám, které je venku těžké realizovat.

kontakty:

lesní školka Medvíďata

Zdeněk Chval, vedoucí skautského střediska STOPA Plzeň

email: medvidata@skaut.cz, www.skolka.skauting.cz

Fotogalerie
Autor: Zdeněk Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 27.05.2015 10:53




2 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka