Centrální obvod zahájil již pátý ročník Plzeňské senior akademie

Městský obvod Plzeň 3 znovu navazuje na úspěšnou spolupráci s Městskou policií Plzeň a 8. ledna zahájil pro své seniory popáté projekt „Plzeňská senior akademie“.

Cílená propagace v Plzni

Poprvé se projekt Plzeňská senior akademie uskutečnil na podzim roku 2015 pro seniory s trvalým bydlištěm na území Městského obvodu Plzeň 3 a setkal se s nebývalým úspěchem. Od té doby se koná akademie pravidelně, a to nejen na území centrálního obvodu, ale i v dalších velkých částech města Plzně, a tak se ročně vzdělávají v oblasti bezpečnosti desítky, ba možná stovky, nadšených seniorů.

Více než třicet nových „studentů“ přivítali zástupci Městského obvodu Plzeň 3 starosta David Procházka a místostarosta Stanislav Šec. Za Městskou policii Plzeň byli přítomni metodici prevence kriminality Andrea Vlčková a Karel Zahut.

"Projekt je zaměřený na ucelené vzdělávání dané cílové skupiny, dle aktuálního stavu kriminality na území města Plzně. Podle toho byly vypracovány i preventivní programy, které jsou realizovány tak, aby na sebe vzájemně navazovaly, a tvořily tak komplexní celek vzdělávacího programu prevence kriminality vsouladu s principem univerzity třetího věku," představuje myšlenku Karel Zahut, metodik prevence kriminality Městské policie Plzeň.

"Často slyšíme v médiích, že jsou senioři okrádáni různými podvodníky, ať už na prodejních akcích nebo přímo ve svých domovech, netuší, jaké nebezpečí na ně může číhat na internetu nebo kam se obrátit vnouzových či krizových situacích. Všechna tato témata, a mnohá další, zahrnuje projekt Plzeňské senior akademie, kde o nich účastníci aktivně mluví s odborníky nebo jsou vystaveni problému v modelových situacích. Součástí projektu je i návštěva operačních středisek záchranných jednotek nebo psího útulku," říká starosta centrálního obvodu David Procházka.

"Jsem pevně přesvědčen, že tento projekt má smysl, a dokazuje nám to i obrovský zájem o tuto akci a také spousta seniorů, kteří projekt již absolvovali a chtějí v podobném vzdělávání pokračovat", dodal místostarosta Stanislav Šec.


Přednáškové bloky:

Zahájení SA MP Plzeň + představení MP Plzeň

Jak si nenechat ublížit

Nebezpečí prodejních akcí (šmejdi)

Kriminalistika vpraxi

Domácí násilí

Bezpečně vkyberprostoru

Bezpečně v silniční dopravě

Zvládání mimořádných událostí (IZS)

Základy první pomoci

Problematika odpadů na území Statutárního města Plzně

Slavnostní ukončení SA MP Plzeň

Součástí projektu jsou i exkurze: Operační středisko Městské policie Plzeň, Útulek pro zvířata vnouzi, Operační středisko HZS Plzeňského kraje a Požární stanice Plzeň Košutka.

Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 09.01.2019 11:45




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka