Citroën spouští elektrickou ofenzívu v nabídce užitkových vozů

Citroën je významným subjektem na trhu s užitkovými vozy, kde si již svou legitimitu nemusí dokazovat.

Cílená propagace v Plzni

Tento rok, kdy značka slavila 100. výročí, přinesl do popředí některé jedinečné siluety, které poznamenaly historii automobilu, jako byl 2CV Fourgonnette, Type H, C15 nebo Berlingo.

Citroën je nyní 6. nejvýznamnějším výrobcem automobilů v Evropě, jeho podíl na trhu dosahuje 9,2 %. Za tímto výsledkem stojí produkty se silným charakterem, od nového Berlinga Van přes Jumpy po Jumper, které všechny nabízejí praktičnost a komfort. Jde o modely, které jsou inspirovány způsoby, jakými je zákazníci využívají a nabízejí různé úpravy tak, aby vyhovovaly potřebám každé firmy. Tato filozofie „Inspired by Pro“ se rozšiřuje i do sítě, kde se rozvíjí nový retailový koncept určený pro firemní zákazníky nazvaný la Manufacture, který demonstruje snahu značky nabídnout všem svým zákazníkům vynikající standardy z hlediska pojetí, personalizace a komfortu pro jedinečný zážitek.

Značka, která se inspiruje novými způsoby využití vozů, a pro kterou je nesmírně důležitým tématem přechod na nové zdroje energií, a chystá zahájit velkou elektrizační ofenzívu své užitkové řady. Značka již v minulosti uvedla na trh model Berlingo Electric, a chystá příchod vozu Jumper Electric (začátek roku 2020). Hodlá tak posílit svou nabídku elektromobilů pro firemní zákazníky a do roku 2021 chystá řadu kompaktních 100% elektrických dodávek. Nabídka bude přínosná tím, že nabídne vynikající komfort, nízké provozní náklady, volný vjezd do městských center, schopnost zajistit doručování až do cíle a reagovat na rozvoj e-shopů, Do dvou let nabídne Citroën to nejlepší z know-how skupiny PSA v oblasti 100% elektromobilů a přijde se 100% elektrickou verzí vozu Jumpy (v průběhu roku 2020) a 100% elektrickou verzí vozu Nové Berlingo Van (rok 2021). Elektrifikace se bude týkat užitkových vozů, ale také příbuzných modelů určených pro soukromé osoby.

CITROËN JUMPY: PRVNÍ MODEL ELEKTRICKÉ OFENZÍVY

JUMPY: REFERENCE V OBLASTI KOMPAKTNÍCH DODÁVEK

Citroën Jumpy, který byl uveden na trh v roce 2016 a prodalo se ho více než 135 000 kusů, v sobě spojuje robustnost a velký nákladový prostor a je nezbytným partnerem firemní klientely s různými potřebami. V duchu sloganu značky „Inspired by Pro“ rozšíří svou nabídku tak, aby byl očekáváním firemních zákazníků ještě blíže.

UŽITKOVÝ VŮZ V REŽIMU Ë-COMFORT

Po Citroën je důležité poskytovat firemním zákazníkům konkrétní řešení mobility ve městě, ale také ve venkovských oblastech, s dojezdem, který umožní většinu jízd. Proto v roce 2020 doplní svou nabídku své kompaktní dodávky o 100% elektrickou verzi. Tato 100% elektrická verze Jumpy nebude nijak ochuzena z hlediska vlastností a bude určena pro klientelu, která hledá pohodu a klid za volantem. Každý podnikatel tak bude moci vykonávat svou činnost novým způsobem a nabídnout pozitivní image šetrného přístupu k životnímu prostředí.

Tato elektrická verze vozu Jumpy, postavená na „multi-energy“ platformě skupiny PSA, bude v nabídce se 2 úrovněmi dojezdu, které dodají komfortu Jumpy novou dimenzi a zvýší klid a pohodu každého řemeslníka. S baterií 50 kWh slibuje značka Citroën dojezd 200 km v cyklu WLTP, s baterií 75 kWh se dojezd zvýší na 300 km v cyklu WLTP.

Řidiči vozu Jumpy určitě ocení komfort užitkového vozu v podobě absence vibrací, hluku a velké plynulosti pohybu. Další předností nové verze je bezpochyby pohodové řízení v elektrickém režimu s okamžitým dostupným točivým momentem a absencí řazení. Plně elektrický vůz zajišťuje volný přístup do zón s regulovaným vjezdem s emisemi CO2, který umožní každému řemeslníkovi nebo kurýrovi dostat se přímo až k zákazníkovi. Objem nákladového prostoru zůstává stejný jako u vozů se spalovacím motorem. Majitele elektrické verze Jumpy jistě potěší nízké provozní náklady.

Vůz Jumpy se hodlá v roce 2020 stát na trhu s elektromobily novým měřítkem pro kompaktní dodávky.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Poznámka redakce: Pokud vás zajímají auto novinky, zvýhodněné cenové nabídky nových vozů, nová auta za akční ceny anebo zajímavé marketingové kampaně zaměřené na prodej nových automobilů, doporučujeme vám navštívit stránku nová auta v akci. Hledáte ověřená skladová auta s garantovanými parametry? Navštivte stránku skladové vozy ihned k dodání.

Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka