Darovat krev můžete i o víkendu! FN Plzeň nutně potřebuje skupiny A+, 0+, A-, 0-

Z důvodu náhlého prudkého poklesu zásob krví vyzývá Transfuzní oddělení FN Plzeň dárce krevních skupin A+, 0+, A-, 0-, aby dle svých zdravotních možností přišli darovat krev. Tento týden můžete darovat i v sobotu! Přijďte udělat dobrou věc.

Cílená propagace v Plzni

Příčinou aktuálního výrazného nedostatku je pravděpodobně vyšší nemocnost obyvatelstva vč. dárcovské populace, dále zvýšená četnost autonehod v poslední době, častější operativa během prosince 2016 oproti předchozímu roku, a tedy významně zvýšená spotřeba krve ve FN Plzeň i dalších nemocnicích.

Darovat můžete i v kratším intervalu než obvykle

Vzhledem k situaci je možno přijít výjimečně darovat krev i v kratším intervalu, než bývá běžné, konkrétně muži po 2 měsících, ženy po 3,5 měsíci.

Darovat je možné i v sobotu 7.1.

V tomto týdnu je také prodloužená otevírací doba následovně:

pátek 6.1. 2017: 6:30-13:00,

sobota 7.1. 2017: 8:00-13:00.

Všem zdravým dárcům vyjmenovaných aktuálně nedostatkových krevních skupin, kteří si najdou k nám cestu, nemocnice děkuje za spolupráci a velkou pomoc!

Poznámka redakce: Dodavatelem zdravotnické technikylékařských přístrojů a desinfekčních prostředků pro nemocnice a zdravotnická zařízení v celé ČR je plzeňská firma KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

 

Autor: Kateřina Štveráková Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka