Dožínky Plzeňského kraje 2015 a Přeštické pivní slavnosti

Spojení zábavy, hudby, dobrého jídla a vynikajícího piva. To jsou Dožínky Plzeňského kraje 2015 a Přeštické pivní slavnosti, které se uskuteční 5. září 2015 na Masarykově náměstí v Přešticích. Kromě tradiční dožínkové zábavy se zde bude prezentovat více než dvacítka pivovarů a zahrají kapely Extra Band Revival, Sto zvířat, Turbo a Agnes Rock. Hudební hvězdou slavností bude zpěvačka ANNA K., která vystoupí ve 14:00 hodin.

Cílená propagace v Plzni

Pivní slavnosti začnou v 11:00 hodin, kdy se slova ujme starosta Přeštic Karel Naxera a hned poté ohlásí začátek dožínek hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs. Po slavnostním zahájení bude letos poprvé následovat ocenění zemědělců a studentů zemědělských oborů z Plzeňského kraje.

Oceněni budou:

  • Ing. Zdeněk Částka, ředitel Agrospol Malý Bor a. s.
  • Ing. Zdeněk Vlasák, ředitel Měcholupská zemědělská a. s.
  • Ing. Pavel Raška, předseda představenstva Maňovická zemědělská, a. s.
  • Václav Cvachouček, jednatel CPZ spol. s r. o. Chotěšov
  • Ing. Lukáš Janko, Kralovice
  • Ing. Vladislav Hlinka, Přeštice
  • Ing. Petr Janata, Plzeň
  • Václav Petrželka, student 4. ročníku oboru agropodnikání, Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy
  • Ondřej Šedivý, student 3. ročníku oboru agropodnikání, Gymnázium a střední odborná škola, Plasy
  • Ondřej Blažek, student 4. ročníku oboru agropodnikání, SOŠ A SOU Horšovský Týn
  • Jan Staněk, student 4. ročníku oboru agropodnikání, Střední odborná škola Stříbro
Od 12:00 hodin si budou moci návštěvníci v městském parku prohlédnout ukázky dožínkových vazeb a také zdobení dožínkových vozů. Ve 12:30 hodin se odtud vydá tradiční dožínkový průvod směrem na Masarykovo náměstí, kde bude návštěvníky do té doby bavit Duo Harmonika manželů Pospíšilových a Dechový orchestr s mažoretkami Bohemia ZUŠ Přeštice. Průvod za doprovodu souboru Vozembach ZUŠ Dobřany dorazí na náměstí před 13. hodinou, aby ženci slavnostně předali hejtmanovi Plzeňského kraje, jakožto hospodáři, dožínkový věnec a starostovi Přeštic dožínkovou kytici. Od tohoto okamžiku dle tradice začíná dožínková veselice na počest zakončení sklizně.

Od 14:00 hodin bude pódium patřit zpěvačce ANNĚ K, v 16:00 hodin si přijdou na své příznivci plzeňské rockové kapely Extra Band Revival. Další interpret zaujme vyznavače rytmu ska, od 18:00 hodin totiž vystoupí pražská kapela Sto zvířat. V osm hodin večer se program vrátí opět k rockové muzice, a to díky kapele Turbo. O tečku za hudebním programem se postará kapela Agnes Rock, se kterou si návštěvníci budou moci od 22:00 hodin zazpívat známé rockové pecky.

Po celý den bude možné ochutnat regionální potraviny z Plzeňského kraje a pivo z nabídky pivovarů: Akciový pivovar Letiny, Gambrinus, Groll, Hostinský pivovar U Bizona Čížice, Chodovar, Kout na Šumavě, Pivovar Modrá Hvězda, Pivovar U Pašáka, Pivovar n. Nisou, Plzeňský Prazdroj, Purkmistr, Radegast, Radouš, Staropramen, Svijany, U Rytíře Lochoty, U Stočesů Rokycany, Železnorudský pivovar Belveder.

Vstup na akci, která se uskuteční také díky finanční podpoře společnosti Net4Gas, je ZDARMA.

Více informací na: www.plzensky-kraj.cz

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 24.08.2015 07:12




6 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka