Elektronický mimozemšťan v Senátu

Ne, nečekejte žádnou senzační zprávu o zeleném mužíčkovi v horní komoře Parlamentu ČR. Pouze jsem si dovolil malou slovní hříčku s narážkou na slavný film Stevena Spielberga z roku 1982 – E.T. Extra Terrestrial.

Cílená propagace v Plzni


V Senátu pouze přistál po dlouhém letu mezikomorovým prostorem Zákon o elektronické evidenci tržeb (E.E.T.). Nechci se zde zmiňovat o finančních nákladech, které na drobné živnostníky, řemeslníky a podnikatele tento zákon naloží. Připomenout chci náklady jiné, náklady o kterých v měsíce trvajících diskuzích, hovořeno příliš nebylo.

Těmito náklady myslím náklady časové. A ty nejsou vůbec zanedbatelné. Jedná se o hodiny a hodiny, které budou muset „potenciální zloději“ (všichni kradou), či pouze „sprostí podezřelí“, za které Ministerstvo financí drobné živnostníky, řemeslníky a podnikatele považuje, vynaložit navíc.
Vynaložit navíc ze svého soukromého času. Život každého člověka se ale skládá právě z takovýchto hodin a je ohraničen daným časovým úsekem, který mu byl na tomto světě vymezen.

Tímto Zákonem se tak Ministerstvo financí stává samo, jeho ministrem tak často citovaným, zlodějem. Zlodějem části našich životů.

Lumír Aschenbrenner (Senátor za Plzeň)

Autor: Lumír Aschenbrenner Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
18.03.2016 00:00




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka