FAKULTA PEDAGOGICKÁ PŘEDSTAVÍ UŽ PODRUHÉ ŽHAVÉ SKLO

Plzeň, 28. 1. 2015 – Katedra výtvarné výchovy Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni pořádá v pondělí 2. února v 16 hod. vernisáž výstavy „Žhavé sklo podruhé“. Výstava na Klatovské 51 vznikla v rámci přeshraničního projektu „Žhavé sklo“ a potrvá do 19. června.

Cílená propagace v Plzni

V pořadí již druhou výstavu skleněných artefaktů připravili studenti a pedagogové katedry výtvarné kultury ve spolupráci s uměleckým sklářským centrem BildWerk Frauenau v Bavorsku. Dvě skupiny deseti studentů a učitelů zde strávily týdenní studijní pobyt, který byl zakončen tříměsíční výstavou ve Sklářském muzeu ve Frauenau. Celkem pět desítek vytvořených artefaktů lze tak v Plzni a v prostorách katedry obdivovat poprvé od svého vytvoření.

Tříletý evropský projekt „Žhavé sklo“ řeší katedra v rámci programu přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2007-2013 a potrvá do září letošního roku. „V rámci projektu se studenti učí broušení, pískování, leštění, řezání a gravírování skleněných ploch a artefaktů nebo lití taveného skla do pískové formy,“ uvádí Jan Mašek z katedry. Studenti se setkávají se skláři z východního Bavorska u sklářských pecí a další techniky. Projekt tak podporuje vznik nové generace mladých umělců a sklářů

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.01.2015 12:35




4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka