Fans Tour Štybar 2017

Fanoušci Zdeňka Štybara zvou v sobotu 12.8.2017 na 6. ročník rekreačního cyklovýletu pro všechny věkové skupiny, děti pouze v doprovodu zákonného zástupce.

Cílená propagace v Plzni

Rekreační cyklovyjížďka Fans Tour Štybar 2017

Dne 12.08.2017 v 10:30 aneb Na kole po českém západě. Cyklobus z Plzně.

Po loňské dobré zkušenosti s bezproblémovým zajištěním občerstvení před a po akci zůstává zázemí v místní části Stříbra Těchlovice, kde má motorest otevřeno již od 9:00, takže zápis účastníků bude opět na zahradní terase, která nově sousedí i s cukrárnou. Pokud přijedete autem, zaparkujte na zahradě motorestu (vjezd nalevo od budovy) a parkoviště ponechte volné pro běžné návštěvníky restaurace či cukrárny.

Stejně jako vloni jsou starty na jednotlivé trasy časově posunuté, čímž se s ohledem na bezpečnost redukuje počet cyklistů současně odjíždějících na cyklotrasu. Protože poslední dva roky nebyl zájem rodičů s dětmi o nejkratší trasu 12 km a děti jezdily trasu delší, rušíme nejkratší trasu 12 km. Postupné starty zároveň zajistí, že se účastníci začnou vracet do Těchlovic zhruba ve stejnou dobu tak, aby stihli společné vyhlášení závěrečné tomboly.

Program:
10:30 zápis na trasy s odjezdem v 11:00
11:00 odjezd na trasu 47 km a MTB trasu 60 km (MTB organizuje Cyklodrak Stříbro)
12:00 zápis na trasy s odjezdem ve 12:30 
12:30 odjezd na trasy 21 km (na trase není občerstvení) a 32 km
16:00 losování tomboly ze všech zapsaných účastníků, při neúčasti se losuje další

Rekreační cyklovyjížďka Fans Tour Štybar, kterou organizují fanoušci Zdeňka Štybara, je součástí rekreačních cyklovýletů se společným názvem Na kole po českém západě a pojede se v krásné přírodě v okolí Stříbra.

Doprava cyklobusem: Plzeň 8:15 - Stříbro 8:52 a zpět v 17:05.
Pro jistotu si raději kupte předem (on-line) místenku. Ceník jízdného (kolo 30/20 Kč).

Zápis účastníků 1/2 hodiny před startem každé trasy na zahradní terase motorestu U Rumcajse - zápisné 20 Kč. Informace před odjezdem a odjezd na trasy bude buď přímo od motorestu nebo z návsi v Těchlovicích (49.7742167N, 12.9755561E). Při zápisu účastník obdrží popis tras s mapkou, pamětní samolepku na kolo a fotografii Zdeňka Štybara.

Občerstvení před začátkem, na vyznačené cyklotrase a po dojezdu je domluvené. Trasy vedou nejen po silnici, ale i po polních a lesních cestách. Na závěr tombola. Každý jede na vlastní nebezpečí, organizátoři doporučují přilbu a upozorňují na dodržování pravidel silničního provozu. Děti pouze v doprovodu rodičů nebo zákonného zástupce! Celá akce je pojata jako cyklovyjížďka, takže se nezávodí. Jede se pro pobavení, kvůli poznání okolí Stříbra a kvůli pohybu na čerstvém vzduchu.

Ceny do tomboly: 
Elektro Pubrdlová, 
VEM-TEX second hand - Eva Solová,
SoftAg STŘÍBRO s.r.o.,
poslanec Parlamentu ČR Ing. Václav Votava,
senátor Parlamentu ČR Mgr. Miroslav Nenutil,
Restaurace a penzion Štybar,
Vodoinstalatérství - topenářství - Vrátník,
SOTER CZ s.r.o.
zemědělská s.r.o. NOBOS Bor,
DUMA-JM s.r.o. dárky-květiny-zelenina, 
Bavaria - Matratzen s.r.o. Bor u Tachova, 
Hornicko-historický spolek Stříbro, 
HARVILLA - REALITY s.r.o., 
Autoservis BOSCH CAR SERVICE Stříbro - Jaroslav Šroub,
Lékárna Melissa v Plzeňské ulici, 
CykloCentrum VIPceny Stříbro
Knihkupectví Stříbro - Alena Brahová,
zemědělská společnost Agroklas Staré Sedliště,
spolek KKOS, z.s., Kladruby,
Zikostav s.r.o.,
Truhlářství ZAJDA s.r.o.,
Divadelní spolek DIVOCH.

Mediálními partnery jsou SoftAg STŘÍBRO s.r.o a MKS Stříbro.
Akce je pořádána s finančním příspěvkem Města Stříbra. Pokud byste také chtěli věnovat ceny do tomboly, napište nám na FanStyby@stribro.cz.

Nejdelší trasa je volena tak, že jejím zkracováním vznikly kratší trasy. Každý účastník si tak může vybrat trasu dopředu nebo se až v průběhu jízdy podle svých aktuálních schopností rozhodne, jakou trasu pojede. V týdnu před konáním bude provedena kontrola sjízdnosti tras a může dojít k menším změnám v plánovaných trasách, které by byly na tomto webu aktualizovány.

Chcete-li ve Stříbře strávit celý den, doporučujeme dopoledne navštívit Hornický skanzen. Chcete-li strávit ve Stříbře prodloužený víkend, můžete se ubytovat přímo v Penzionu Štybar nebo můžete využít dalších možností ubytování.

Trasa 47 km.

Trasa 32 km.

Trasa 21 km.

Trasa MTB 60 km - trasu pro vás připravuje Cyklodrak Stříbro, který na ní bude dělat průvodce a mapku najdete těsně před akcí níže v obrázcích.

Na kole po českém západě 2017:
22. dubna 2017 - Plánská 50 - Planá
06. května 2017 - První šlapka - Bor 
17. června 2017 - CykloRally Českým lesem - Ctiboř
15. července 2017 - Holostřevská cyklovyjížďka – Holostřevy
05. srpna 2017 - Tůr de Lužná – Lužná
12. srpna 2017 - Fans Tour Štybar – Těchlovice u Stříbra 
16. září 2017 - Plánská 50 - Planá - repríza
30. září 2017 - Poslední šlapka - Bor

Kalendář je otevřený i dalším pořadatelům. Podmínkou zařazení do kalendáře je, že se nejedná o závod, ale skutečně o rekreační cyklovýlet po trase/trasách vyznačených pořadatelem a dále že na víkend lze zařadit pouze jeden cyklovýlet. Předpokládá se, že pořadatel bude u prezence případně rozdávat vytištěné pozvánky, které mu dodají ostatní pořadatelé.

Ing. Josef Hrábek

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
11.08.2017 09:51




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka