Festival Regionálních potravin Plzeňského kraje 2018

Nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj ožije v pátek 25. května již 8. ročníkem Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Novinkou letošního ročníku je prezentace bavorských potravin a také kuchařská show, kde budou na jedné straně vařit zástupci Dolního Bavorska a na straně druhé zástupci Plzeňského kraje. Kuchařský souboj mezi Plzeňským krajem a Bavorskem odstartuje v pravé poledne. Odpoledne své kuchařské umění na pódiu předvedou žáci z české Střední školy, Horažďovice a z bavorské školy Hotelberufsschule Viechtach.

Na festivalu nebude chybět tradiční farmářský trh s ochutnávkami regionálních potravin, kde se kromě prodejců z Plzeňského kraje budou prezentovat také zástupci Evropského regionu Dunaj-Vltava, konkrétně se můžete těšit na stánky z Horní Falce, Dolního Bavorska, Jihočeského kraje a Kraje Vysočina.

Nejmenší návštěvníci se mohou těšit na zábavné aktivity spojené s oblastí zemědělství a dospělé jistě zaujme škola čepování piva. Během dne zpestří mezinárodní atmosféru svými vystoupeními folklorní soubory Mladina, Mladinka a Mladinečka z Plzeňského kraje, ale také folklorní skupina Bayerischer Waldgau s Eugenem Sterlem a hudební skupina Weiss Blau Königstreu z Viechtachu z Bavorska.

Tradičně se na festivalu i letos budou vyhlašovat vítězové soutěže o značku Regionální potravina pro rok 2018.

Festival Regionálních potravin Plzeňského kraje se koná za finanční podpory společnosti NET4GAS.

Součástí programu je projekt „Regionální potraviny bez hranic“, který je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014-2020.

Více informací na www.plzensky-kraj.cz a www.regionalnipotravina.cz

Těšíme se na vás! 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 21.05.2018 08:02




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka