Fiat 500L Living nabízí maximální prostor pro rodiny z Plzeňského kraje

Firma AUTO CB, spol. s r.o. (autorizovaný prodejce a servis značek Škoda, Fiat, Alfa Romeo a Lancia) nám půjčila pro redakční test vůz Fiat 500L Living v 5místném provedení (můžete si pořídit i variantu pro 7 osob!).

Jarní servisní akce AUTO CB

Firma AUTO CB, spol. s r.o. (autorizovaný prodejce a servis značek Škoda, Fiat, Alfa Romeo a Lancia) nám půjčila pro redakční test vůz Fiat 500L Living v 5místném provedení (můžete si pořídit i variantu pro 7 osob!). S novým Fiatem vybaveným naftovým motorem 1.6 MultiJet o výkonu 105 koní jsme se projeli po dálnici, po okresní silnici a samozřejmě také v centru Plzně.

Jaké jsou naše dojmy z jízdy ve Fiatu 500L Living?

Příjemně nás překvapil vnitřní prostor vozu. I osoby většího vzrůstu mohou pohodlně sedět na zadních sedačkách, přestože před nimi sedí jedinci obdobných rozměrů. Stručně řečeno, za vysokým řidičem může pohodlně sedět vysoký cestující. Vyzkoušeli jsme kombinaci, kdy řidič měl 185cm a na zadní sedačce za řidičem seděla žena s výškou 180cm. Řidič i cestující měli dostatek prostoru, pohodlí a nad hlavou výškovou rezervu.

Zavazadlový prostor se umí „nafouknout“ na 638 litrů

Když jsou zadní sedadla posunutá dozadu, je objem zavazadlového prostoru 560 litrů. Pokud si posunete sedadla druhé řady co nejvíce dopředu, tak se zavazadlový prostor rozšíří na úctyhodný objem 638 litrů, což je o 238 litrů více než u 500L a o 28 litrů více než u modelu Škoda Octavia III Combi. Hodnota 638 litrů se týká prostoru v pětimístném uspořádání.

Rodinný 7 místný vůz

Musíme také zmínit důležitý fakt, že tenhle rodinný model FIATu nabízí možnost zvýšit standardní počet pěti sedaček o další dvě. Pětistovka Living má délku 4,35 metru a přitom jde o 7místný vůz. Automobilka Fiat označuje vnitřní uspořádání jako 5+2 a technik ze společnosti AUTO CB nám potvrdil, že označení 5+2 představuje 7místnou variantu, u které si máme ve voze představit rodinu, která čítá 5 dospělých a 2 děti.

Je jasné, že FIAT 500L Living je vůz určený pro rodiny s dětmi a dle mého názoru se ideálně hodí pro jízdu ve městě, kde dokážete pohodlně odvézt děti do školky a do školy a zajedete si na nákupy do supermarketu. Zároveň je Living vybaven dostatečně výkonným motorem, abyste si užili rodinné výlety s dětmi, jízdu na dálnici a mohli jste bezpečně a dynamicky předjíždět pomalejší auta před Vámi.

Nový dieselový motor 1.6 MultiJet s šestistupňovou manuální převodovkou

Svižnou jízdu na dálnici jsme otestovali se čtyřválcovým turbodieselem MultiJet o objemu 1,6 litru (maximální výkon u tohoto modelu je 77 kW). Motor 1.6 MultiJet představuje nejlepší dostupnou dieselovou technologii a je kombinován s šestistupňovou manuální převodovkou C635, která přispívá k úspoře paliva a snížení emisí. Manuální řazení při rychlejší jízdě na dálnici bylo přirozené, plynulé a rádi jsme využili šestý ekonomický stupeň převodovky.

Co na nás na voze FIAT 500L Living nejvíce zaujalo?

1) Dobrý výhled řidiče díky proskleným sloupkům
2) Velký vnitřní prostor, praktičnost
3) Dvojitá podlaha v zadním kufru vozu
4) Dobře odstupňovaná manuální převodovka
5) Využitelnost pro 7členou rodinu

Objednejte si testovací jízdu!

Doporučuji vám objednat si u plzeňského autosalonu AUTO CB zkušební jízdu a uvidíte a ucítíte, že možnost využít sílu 150koní je u tohoto rodinného prostorného FIATU velmi sympatická.

AUTO CB, spol. s r.o.

Nepomucká 487/119
32600 PLZEŇ

Telefon: +420 377 666 666
Email: autocb@autocb.cz
www.autocb.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka