Genetika Plzeň má nový moderní ultrazvuk Voluson, je teprve druhý v republice

Nový moderní ultrazvuk Voluson dává šanci odhalit i drobné vady plodu v časném stádiu těhotenství!

Cílená propagace v Plzni

Čekáte či plánujete miminko a chcete pro sebe i pro něj tu nejlepší péči?

Plzeň – Čekáte či plánujete miminko a chcete pro sebe i pro něj tu nejlepší péči? Obraťte se na odborníky ve společnosti Genetika Plzeň sídlící v Plzni-Černicích. Mají k dispozici ty nejmodernější přístroje na genetická vyšetření či screeningy plodu.

„Před pár týdny jsme zakoupili úplně nový ultrazvuk a je teprve druhý v celé republice. Jedná se o novou modelovou řadu, která umožňuje vyšetření plodu a zjištění malých či obtížně diagnostikovatelných vad na srdci i dalších orgánech v některých případech už v prvním trimestru těhotenství,“ popisuje MUDr. Petr Lošan, lékař a ředitel společnosti Genetika Plzeň. Přístroj výrazně zvýší pravděpodobnost zjištění obtížně zjistitelných vrozených vad a v kombinaci s DNA vyšetřením plodu odhalí včas i chromozomální nebo genetické odchylky spojené s těžkým mentálním opožděním.

Genetika Plzeň byla také první společností v Plzeňském kraji, která začala používat 3D a 4D ultrazvukové vyšetření. Budoucí rodiče tak detailně vidí své nenarozené dítě, mohou si navíc odnést fotografie nebo DVD záznam. Podrobné vyšetření ultrazvukem, které by nehradila pojišťovna, je přijde na tisíc korun. „Zhruba čtvrtina žen k nám přichází sama, žádá nadstandardní péči a stále jich přibývá. Chtějí pro své nenarozené dítě tu nejlepší péči už od samého počátku. A u nás ji díky zkušenostem lékařů a kvalitě přístrojů dostanou. Naším cílem je co nejdříve zachytit nebo vyloučit vývojové vady u plodu,“ konstatuje spolumajitel společnosti.

Pokud se objeví podezření na nějakou genetickou poruchu plodu, následují další vyšetření. Novinkou je nahrazení odběru plodové vody genetickým vyšetřením z krve, což je spolehlivá a zároveň bezpečná metoda na vyloučení Downova syndromu.

Do budovy Genetiky Plzeň přichází i páry, které mají problém s početím dítěte. Funguje zde mimořádně kvalitní poradna pro imunologii reprodukce, v jejímž čele stojí přední odbornice vtéto oblasti Prof. MUDr. Zdeňka Ulčová-Gallová, DrSc. „Sídlo u nás má i centrum asistované reprodukce NATALART. Díky tomu můžeme nabídnout našim pacientkám a pacientům větší komfort, moderní vybavení, možnost genetických vyšetření a vyšetření reprodukční imunologie v jedné budově,“ doplňuje MUDr. Lošan. V centru asistované reprodukce provádí i umělé oplodnění.

Genetická vyšetření a testy se netýkají jen budoucích rodičů a jejich nenarozených dětí. Může je podstoupit každý. Mezi rizikové skupiny, u nichž to lékaři doporučují, patří lidé z rodin s výskytem vrozených vývojových vad, nádorových onemocnění nebo dědičných chorob. Odborníci jim pomohou sestavit rodokmen a osobní zdravotní anamnézu. Výsledky genetických vyšetření mohou pomoci předejít vážných nemocem v budoucnosti.

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 15.10.2015 08:04



4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka