Historické vozy zaplnily salon Porsche Plzeň

Při příležitosti 100. výročí založení samostatného Československa dostal celý salon Škoda na Borských polích dobový háv a místo aktuální prezentace modelů si hosté mohou prohlédnout naprosto unikátní historické kousky mladoboleslavské automobilky.

Cílená propagace v Plzni

Velkolepou výstavu historických vozidel Škoda připravilo Porsche Plzeň.

„Sté výročí republiky jsme ani my nemohli přejít zcela bez povšimnutí. Proto jsme domluvili, že náš salon vrátíme v čase a na místech pro nejmodernější modely ukážeme vozy značky Škoda, které ve své době byly velkými milníky této automobilky a dodnes jsou považovány za skutečné klenoty. Se synem jsme milovníky veteránů a škodovácké historie, takže domluvit podobnou výstavu mezi našimi známými bylo především otázkou osobních vazeb. Vozy pochází ze soukromých sbírek a některé zapůjčili i samotní zaměstnanci Porsche,“ sdělil Miroslav Jopek, autor projektu a vedoucí salonu Škoda Porsche Plzeň.

V Porsche Plzeň tak aktuální paletu vozů Škoda od pondělí 22. října na salonu plně nahradili veteráni, kdy nejstarším vozem jeŠkoda 4Rz roku 1929. Ze stejného roku pochází iŠkoda 430. Návštěvníci ale mohou vidět i Škodu Popular z roku 1937, o tři roky starší Škodu Rapid, s níž mohou porovnat i výrazně mladšího bratříčka z roku 1987. Chybět ale nemůže ani jeden z nejoblíbenějších  kabrioletů - červená Škoda Felicia z roku 1960 či velmi oblíbené kupé Škoda 110R, ze kterého vznikly legendární závodní rallye speciály. 

Každý model má svoji historii

„Každý model má svoji historii a je strašně příjemné se za ní trochu ohlédnout a připomenout si ji. Pojďte se tedy k nám zastavit, vydechnout a možná i zavzpomínat. Vždyť tady nejde jen o sto let, ale také o připomenutí skutečnosti, co nám těch sto let republiky opravdu přineslo a jestli nestojí za to některé hodnoty trochu oprášit,“ zve Miroslav Jopek s notnou dávkou nostalgie na výstavu veteránů do Porsche Plzeň.

Expozice je přístupná široké veřejnosti vždy od 7 do 18 hodin, tedy ve standardní otevírací dobu salonu. Výstava je zcela zdarma a v plné sestavě historických vozidel potrvá celý týden, když vyvrcholí právě v Den vzniku samostatného Československa.


Fotogalerie
Autor: Porsche Plzeň Borská pole Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 25.10.2018 17:00



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka