Hráli jste někdy Dračí doupě? Podpořte Dračák 3!

Výzva pro všechny fantasty z Plzeňského kraje. Hráli jste někdy Dračí doupě? Přečtěte si rozhovor se scénáristou, hercem a režisérem Petrem Gergonem Neumannem, který chce natočit Dračák 3 - podzemí!

Jarní servisní akce AUTO CB

Rozhovor s režisérem Petrem Gergonem Neumannem, který chce natočit Dračák 3 - podzemí!

Vaše filmy Dračák 1 a Dračák 2 všichni fanoušci fantasy v ČR již znají a teď jsou nažhavení na trojku. O čem bude Dračák 3?
Dračák 3 - Podzemí je třetím dílem v trilogii Dračák. Celá trilogie by měla být takovým výletem pro diváky do světa Dračího doupěte. Lidem, kteří o něm nikdy neslyšeli, nebo slyšeli, ale netuší, co si pod tím představit, ukážeme, jak to asi vypadá v herně a jaké jsou základní principy hry. Diváci, kteří hru znají, rádi vzpomínají na svá vlastní dobrodružství, poznají klasické situace ze hry a mnoho z nich se třeba po dlouhé době vrátí zpátky ke hraní, protože je naše filmy namotivovaly a dodaly chuť si zase zahrát.

Pro úplné nováčky, prosím, přibližte žánr filmu a jaký k němu máte vztah.
Žánrem je klasické fantasy. Můj vztah k němu je hodně blízký. Od základní školy jsem vyrůstal na Tolkienovi a Zaklínači, později přibyly světy Dragonlance, Forgotten realms a Zeměplocha. A dnes už se literární záběr rozšířil o desítky dalších autorů, které rád čtu. K tomu počítačové hry Skyrim, Diablo, Might and magic, a mnoho dalších. V oblasti filmu potom patří fantasy k mému nejoblíbenějšímu žánru a to převážně díky klasikám z 80. a 90. let. Kde vládne nejspíše Conan. Součástí všeho byly samozřejmě i LARPy a Dračí doupě.

Proč jste se do zfilmování dračáku pustil?
Dračí doupě hraji již víc než 20 let a často jsem se setkával s nepochopením okolí, o co vlastně jde. Ne, že by to odsuzovali, jen nechápali, jak celá hra vlastně probíhá, co tam hráči dělají, kdo vyhrál a podobné otázky. Protože jsem nemohl všechny ty lidi pozvat, aby si to vyzkoušeli, chtěl jsem jim to ukázat jinak. A film je na to ideální médium. A zřejmě to zafungovalo, protože pár lidí, kteří to nikdy nehráli a ani netušili, o co jde, mi potom říkalo "Hele, to je dobrý, to bych si chtěl taky někdy zkusit."

Jak dlouho potrvá natáčení nového filmu a kdy bude premiéra Dračáku 3?
Stejně jako druhý díl, tak i třetí bude projektem na celý rok. V lednu až březnu se chystal scénář a projekt na Startovač. Duben je měsíc, během kterého běží projekt a zároveň probíhá klasická předprodukce - obhlídky lokací, casting, výroba kostýmů a rekvizit, stavby lokací atd... Od května do srpna potom probíhá natáčení různě po víkendech. No a podzim máme na postprodukci. Střih, efekty hudba ... Doufáme, že film bude hotový v prosinci, ale premiéru nejspíš necháme opět na leden 2018, protože před Vánoci mají všichni jiné starosti a leden už je takový klidnější.

A co takhle scifi filmy? Máte nějaký oblíbený?  
Přestože je mým srdečním žánrem fantasy, tak scifi mám taky hodně rád. A pokud bych měl vybrat ty nejlepší scifi filmy, tak pro mě to jsou jednoznačně Star wars. Nebudu řešit které díly, nebo zda knížky či hry... prostě celý ten kult okolo.

Z jakého posledního projektu máte radost?
Jednoznačně z Dračáku 2 - Nová úroveň. To byla fantastická zkušenost. Dali jsme dohromady úžasný tým lidí od štábu přes herce až po komparz. A s výsledkem jsme natolik spokojení, jak jsem se nedovážil na začátku ani doufat a díky reakcím fanoušků a diváků víme, že se výsledek nelíbí jen nám, ale i těm, kteří na něj rok čekali. A to je moc dobře.

Nalákejte fanoušky na podporu vaší penězosběrné kampaně a na premiéru. Na co se mohou těšit? 
Nevím, kolik toho mohu v současné době prozradit. Ne, že bych nechtěl, ale spíš sám pořádně nevím :-) . Proces natáčení je natolik organický a někdy mám pocit, že běží sám mimo naší kontrolu, že nemůžu předem nic slíbit. Kolikrát měníme scénář těsně před natáčením, někdy se na nějaké lokaci nezadaří a přejíždíme jinam. Jindy zase dojde k výměně herce a celý příběh se trošku upraví, aby víc seděl na míru nové postavě, takže v současné době, ač je scénář připravený, netuším nakolik to bude podobné v konečné fázi. Ale co slíbit mohu,  že se vrátí většina známých postav, že přibude několik nových a že se snad konečně podíváme na delší dobu do klasického "dungeonu" proto i ten podtitul třetího dílu - Podzemí.

Pojďte do toho s námi a podpořte nás drobným příspěvkem na Startovač.cz!

Děkuji za rozhovor

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka