Inovovaný vůz ŠKODA CITIGO přichází s řadou novinek v oblasti designu, techniky a výbavy

Inovovaný vůz ŠKODA CITIGO přichází v třídveřovém a pětidveřovém provedení s řadou novinek v oblasti designu, techniky a výbavy. Příď vozu i záď prošly modernizací vzhledu.

Cílená propagace v Plzni

  • Nová příď, kapota motoru, nárazník, mlhové světlomety, maska chladiče

  • LED světla pro denní svícení a zatmavené zadní svítilny

  • Mlhové světlomety s funkcí Corner

  • City Safe Drive se světelným a dešťovým senzorem, Light Assist s funkcí Coming Home

  • Kola z lehké slitiny s turbínovým designem

Mladá Boleslav/Praha – ŠKODA vylepšuje nejmenšího zástupce modelové palety. Inovovaný vůz ŠKODA CITIGO přichází v třídveřovém a pětidveřovém provedení s řadou novinek v oblasti designu, techniky a výbavy. Příď vozu i záď prošly modernizací vzhledu. Na první pohled se jedná o atraktivní, moderní a praktický městský vůz. Model ŠKODA CITIGO je symbolem moderní techniky i současné městské mobility.

Design: Kompaktní, přesto prostorný

S délkou 3 597 mm, šířkou 1 645 mm a výškou 1 478 mm (pětidveřová verze) patří model ŠKODA CITIGO k nejkompaktnějším a zároveň nejprostornějším vozům ve svém segmentu. Na výběr jsou tři výbavové stupně: Active, Ambition a Style. Kromě toho je v nabídce speciální model ŠKODA CITIGO MONTE CARLO a akční model ŠKODA CITIGO FRESH. ŠKODA CITIGO je univerzální vůz do města – snadno ovladatelný i přehledně uspořádaný.

Ke kompletně přepracované přídi patří nová kapota motoru, upravený nárazník, pozměněné mlhové světlomety a nově tvarovaná maska chladiče s typickým designem značky ŠKODA. Přední světlomety jsou vybaveny LED světly pro denní svícení (součástí standardní výbavy od výbavového stupně Ambition). Mlhové světlomety jsou nabízeny s funkcí Corner (na přání ve výbavovém stupni Style a u speciálního modelu ŠKODA CITIGO MONTE CARLO a akčního modelu ŠKODA CITIGO FRESH). O zvýšený komfort se navíc stará systém City Safe Drive se světelným a dešťovým senzorem a Light Assist s funkcí Coming Home a Leaving Home (na přání ve výbavovém stupni Style a u speciálního modelu ŠKODA CITIGO MONTE CARLO a akčního modelu ŠKODA CITIGO FRESH).

Pro záď jsou charakteristické zatmavené zadní svítilny nabízené od výbavového stupně Ambition. Ve výbavovém stupni Style lze mít na přání střechu vozu a kryty vnějších zrcátek nalakovány bíle nebo černě (není k dispozici pro barvy vnějšího laku žlutá Sunflower a modrá Sapphire).

V nabídce jsou čtrnácti-, patnácti- a šestnáctipalcová kola. Nově jsou nabízena patnáctipalcová kola z lehké slitiny „Conan“ s leštěným povrchem ve stříbrném či antracitovém provedení (na přání ve výbavovém stupni Style). Osm paprsků připomíná svým tvarem turbínu. Ve výbavovém stupni Style jsou nově na přání nabízena šestnáctipalcová kola z lehké slitiny „Scorpius“ v leskle černé barvě. V barvách karoserie je metalický odstín zelená Spring nahrazen zářivým nemetalickým odstínem zelená Kiwi.

Velkorysý interiér, typický pro značku ŠKODA, nabízí šířku ve výšce loktů vpředu 1 369 mm (pětidveřová varianta) a zavazadlový prostor o objemu 251 l, který sklopením opěradel zadních sedadel narůstá u třídveřové varianty na 951 l a u pětidveřové varianty na 959 l. Dlouhý rozvor 2 420 mm vytváří dostatek místa vzadu, což poskytuje prostor pro pohodlné cestování čtyřem osobám. Funkce Easy Entry u třídveřové varianty (standardně dodávaná od výbavového stupně Ambition) usnadňuje nastupování na zadní sedadla.

Prostor pro hlavu cestujících nad zadními sedadáky činí velkorysých 947 mm, nad předními 993 mm. Také vnitřní šířka ve výšce loktů vzadu 1 389 mm u třídveřové varianty (1 388 mm u pětidveřové varianty) je, s ohledem na vnější rozměry automobilu, velkorysá.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky ŠKODA ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Fotogalerie
Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 03.07.2017 09:06




2 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka