Jaký bezúdržbový a kvalitní zahradní domek vybrat?

V dnešní době se kouká na maximální efektivitu bydlení a pokud možno co nejnižší cenu, s čímž příliš nekoresponduje stavba větších domů s různými přístavky, garáží apod. Navíc by většina lidí garáž sice chtěla jak pro parkování auta, tak i pro úschovu nejrůznějších maličkostí, ale ta by stavbu domu prodražila natolik, že by to již bylo neúnosné. Auto můžeme nechat na příjezdové cestě, ale co se sportovními potřebami, koly, nejrůznějším zahradním nářadím apod- řešením je vhodný zahradní domek.

Cílená propagace v Plzni

Dřevěné zahradní domky

Zahradní domky ze dřeva jsou jistě nejhezčí a povětšinou na zahradu nejlépe zapadnou, ale mají 2 zásadní nevýhody- dřevo jakožto přírodní materiál vyžaduje pravidelnou údržbu a je nutno počítat svyšší cenou. Pokud se budete o zahradní domek starat, pak Vám zajisté vydrží na zahradě několik desítek let a dlouhodobě bude nejen funkčním, ale vpřípadě správného výběru i tak trochu designovým doplňkem zahrady.

Plastové zahradní domky

Zahradní domky zplastu povětšinou nejsou celoplastové, ale mají výztužnou kovovou konstrukci, na kterou jsou následně navěšeny plastové panely. Je nutno počítat smírně vyšší cenou, ale ta je vynahrazena velmi dlouhou životností bez nutnosti prakticky jakékoliv údržby (maximálně promazání pantů apod.). Plastový zahradní domek na nářadí může na zahradě působit velmi hezky, protože je možno sehnat prakticky jakékoliv barvy včetně imitace dřeva.

Kovové zahradní domky

Zahradní domky zkovu jsou nejlevnější, avšak plně funkční variantou vhodné pro všechny, kteří příliš neřeší design domku, ale chtějí především praktičnost. Takový zahradní dome je bezúdržbový, jen je třeba instalaci přizpůsobit tomu, aby se okolo něj neměla tendence držet voda a tak způsobovat jeho zvýšenou korozi.

Postavit zahradní domek, nebo jej objednat?

Zahradní domek není pro šikovného kutila příliš složité postavit svépomocí, ale popřemýšlejte o čase a penězích, které bude muset investovat. Přeci jen materiál sám o sobě vyjde na nezanedbatelné peníze. Domek můžete koupit např. na internetu na a-market.cz, nebo jsou k sehnání ve většině hobby marketů jako OBI, Hornbach, nebo Baumax.

Autor: Jiřina Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 06.08.2019 08:39




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka