Již 350 Plzeňanů bude v květnu jezdit DO PRÁCE NA KOLE

V Plzni, v jednom z 33 měst, kde bude probíhat za měsíc celorepubliková soutěžní kampaň DO PRÁCE NA KOLE, je již zaregistrováno 350 účastníků. Cílem kampaně je hravou formou přivést Plzeňany k využívání šetrných způsobů dopravy, ulevit životnímu prostředí a také vnést více radosti a pohybu do běžného pracovního dne. Stačí jen vytvořit týmy o 2-5 lidech a během celého května pak co nejčastěji jezdit do práce či do školy „na vlastní pohon“. Kampaň organizuje spolek Auto*Mat a v Plzni ji koordinuje

Jarní servisní akce AUTO CB

Do soutěže se kromě cyklistů mohou zapojit také běžci, chodci, vozíčkáři a jezdit se bude ina koloběžkách, bruslích alongboardech,“ vyjmenovává Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole, který vPlzni akci koordinuje. „V této chvíli je do plzeňského pátého ročníku přihlášeno 350 účastníků z96 firem. Nejvíc soutěžících se zatím přihlásilo ze Škoda Transportation, a. s., celkem 36, za Zodiac Galleys Europe s.r.o. bude jezdit nejméně 33soutěžících aza Povodí Vltavy 20 odvážlivců. Vněkterých firmách zaplatí registraci za zaměstnance zaměstnavatel a soutěž mezi jednotlivými firemními týmy je brána jako netradiční a zdravý teambuilding,“ přibližuje Konečný, který připomíná, že zvýhodněná registrace je již jen do 2. dubna. Registrace však probíhají až do konce dubna na www.dopracenakole.cz.

Zapojit se mohou iúčastníci ze zahraničí. Vrámci Do práce na kole se soutěží vkategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce akreativita. Oceněný bude tradičně i„cyklozaměstnavatel roku“, který vytváří co nejlepší podmínky, aby mohli jeho zaměstnanci jezdit do práce na kole. Všichni po registraci dostanou trika zbiobavlny soriginálním potiskem kampaně, budou moci využívat různé výhody u partnerů soutěže a účastnit se doprovodných akcí. Soutěží se o hodnotné ceny podobně jako vloňském roce. Některé ceny jsou již známé, ty hlavní však budou teprve zveřejněny. Motto letošního ročníku zní: Do práce na kole jezdí i profíci! anaznačuje, že na kole nemusejí jezdit jen sportovci, ale kdokoliv a zjakéhokoliv oboru.

VPlzni je nachystána řada doprovodných akcí. První znich proběhne již 23. dubna ve Škoda sport parku vDoudlevcích, kde bude vrámci Cyklodne probíhat od 10 do 17 hodin veřejná cyklodílna spolku Plzeň na kole. Další příležitost si opravit kolo ve spolupráci se zkušenými mechaniky bude 18. května od 17 do 19 hodin vMakerspace vDEPO2015 (Presslova 14). Dne 10. května se uskuteční akce na triko sČeskou spořitelnou. Kdo přijede vtriku kampaně do pobočky ve Františkánské ulici dostane zdarma proteinovou tyčinku. Ve středu 24. května od 6 do 8 hodin zas mohou soutěžící přijet na Snídani pro cyklisty kPapírenské lávce. Výsledky soutěže budou vyhlášeny začátkem června při závěrečné cyklopárty.

Video kampaně:
https://www.youtube.com/watch?

Kontakt:
Jiří George Konečný
koordinátor kampaně v Plzni
tel.: 605 567 135
dopracenakole.plzen@gmail.com

Eva Haunerová
propagace
tel.: 603 772309

Registrace: www.dopracenakole.cz
Kampaň vPlzni www.dopracenakole.cz/plzen

Fotogalerie
Autor: Plzeň na kole Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka