Koupelna v roce 2016? Stále vedou přírodní materiály, 3D efekty i retro

Chystáte se v příštím roce zrekonstruovat koupelnu? Hledáte inspiraci v katalozích, na webových stránkách, vymýšlíte různé dispozice, vybíráte keramiku a obklady? Pak by vás mohlo zajímat, co bude IN na poli koupelnového vybavení v roce 2016.

Cílená propagace v Plzni

Koupelna v roce 2016? Stále vedou přírodní materiály, 3D efekty i retro

Chystáte se v příštím roce zrekonstruovat koupelnu? Hledáte inspiraci v katalozích, na webových stránkách, vymýšlíte různé dispozice, vybíráte keramiku a obklady? Pak by vás mohlo zajímat, co bude IN na poli koupelnového vybavení v roce 2016. Navštívili jsme světový veletrh Cersaie v Bologni a zjistili, že trendy let minulých stále pokračují. Pojďme se na ně podívat.

Přírodní materiály se drží na výši

Již přibližně 3 roky hrají v koupelnách prim přírodní materiály. Není se čemu divit, že tento trend se udrží i v nadcházejícím roce. Dekory dřeva, mramoru či přírodního kamene v kombinaci s vhodně zvolenými doplňky umí navodit pocity klidu a z koupelny vytvořit ideální místo pro relaxaci. Co se tedy na veletrhu v tomto směru objevilo?

Dokonalé imitace kamene

Velice oblíbené jsou obklady a dlažby v dekoru přírodního kamene. Díky moderním digitálním technologiím jsou tyto imitace stále dokonalejší. Výrobci neopomínají ani praskliny či jiné nedokonalosti hornin, jde jim o to, aby výsledný efekt byl co nejpřirozenější a na první pohled se od skutečného kamene nijak nelišil.  IN je momentálně matný mramor, případně kombinace matný/leštěný mramor. Kromě mramoru je to nadále travertín, calacata, výrobci přicházejí také s imitací vzácných a těžko dostupných kamenů.

Hřejivé dřevo

Imitace dřeva je trendem již několik posledních let. Můžeme nalézt dlažby v imitaci dřeva masivního, surově zpracovaného, starého s typicky opotřebovaným povrchem nebo zkamenělého. Netradiční a velmi povedené je jeho využití v mozaikách, novou kolekci přináší například španělský výrobce VIDREPUR.

Varianty betonu

Pro milovníky industriálních interiérů a minimalismu je dobrou zprávou to, že v kurzu se stále drží beton. Tedy obklady a dlažby v dekoru betonu, a to nejen toho šedého, matného, na první pohled průmyslově vypadajícího. Velmi moderní je beton barevný, leštěný. „Betonové obklady“ a dlažby mají širokou škálu použití, od drobných mozaik až po celé stěny. Jejich předností je jednoduchý vzhled a snadná údržba.

Do velké koupelny maxidlažbu

Disponujete opravdu luxusní, prostornou koupelnou? Pak můžete využít velkoformátovou dlažbu. Na veletrhu se představilo několik vskutku „obřích“ kolekcí. Za zmínku stojí například italský výrobce Ariostea, jehož formáty dosahují rozměrů i 320 x 160 cm. Myslete však na to, že před pokládkou podobně gigantických dlaždic je potřeba naprosto dokonalého, rovného povrchu. 

Potěšíme i retro nadšence

Obliba retro stylu, art deco obkladů a majoliky pokračuje a nebude tomu jinak ani v roce 2016. Modrá, bílá, růžová či šedá v kombinaci s masivním dřevem a kovem pak vytvoří velmi útulnou, rustikální koupelnu. V retro stylu jsou k dostání i keramické pásky, které mohou (často vtipně) interiér oživit.

Šestiúhelníky vládnou tvarům

Co se týče tvarů, ani zde nepřinášíme žádnou novinku. Hexagony, tedy šestiúhelníky v nejrůznějším provedení (jak rovnostranné, tak s dvěma delšími stranami) stále vládnou. Lze je vidět jako obklady či dlažbu s dekorem dřeva, kamene, skla, s retro vzory, ale také s 3D povrchem.

Velmi hojně byly na veletrhu zastoupeny právě 3D keramické obklady. Zde výrobci skutečně popustili uzdu fantazii. Mohli jsme spatřit obkladačky vytvářející efekt včelích plástů či rybích kostí. Tyto obklady jsou skvělým doplňkem nejen do koupelny. Vítanou změnou mohou být i v obývacím pokoji nebo hale. 

www.keramikasoukup.cz

Fotogalerie
Autor: KERAMIKA SOUKUP a.s Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 16.11.2015 21:55



1 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka