Letošní OstroFcon se uskuteční v termínu 4. – 6. srpna v ostrovském Domě kultury

FANOUŠCI KOMIKSU, FANTAZIE A DOBRÉ ZÁBAVY SI OPĚT PŘIJDOU NA SVÉ!

Cílená propagace v Plzni

Letošní OstroFcon se uskuteční v termínu 4. – 6. srpna v ostrovském Domě kultury. Těšit se můžete na promítání remasterované verze Kytice, deskové hry, napínavé souboje v on-linovkách, zajímavé přednášky, autogramiády, autorská čtení, přehlídku fantasy kostýmů a v neposlední řadě na hvězdu celého festivalu italského komiksového kreslíře MARCA TURINIHO.

Špičkový komiksový kreslíř a ilustrátor Marco Turini přiveze svá autorská díla a představí svou práci na projektu komiksového zpracování klasické české básnické sbírky Kytice. Pro opravdové nadšence nabízí i kreslířský workshop (pozor, zde je omezená kapacita a nutnost předchozí rezervace na webových stránkách conu).

Již zmiňovaná Kytice byla zpracována nejrůznějšími umělci v rámci projektu ČESKÝ GRIMM, který má za úkol oživit literární skvosty českého národa jako zapomenuté světy příběhů, legend, nadpřirozených bytostí a démonů z dob minulých. Kytici na OstroFconu uvidíte nejenom jako film, ale i jako komiksové dílo. Svou přítomností poctí OstroFcon také JORIK JAKUBISKO.

PAVEL KUNERT představí v Ostrově storixový projekt The Europe (kombinace komixu a povídek) z roku 2110. Čeká nás autorské čtení a autogramiáda MICHALA BŘEZINY, který představí svůj Měsíční deník, o kterém se píše jako o nejhumornějším sci-fi od dob Červeného trpaslíka a svůj charitativní projekt Vostrá krása představí také autor JAN VAVŘIČKA. Jeho dílo oslavuje nekonečný svět fantazie, žánr science fiction i neuvěřitelné technologie z budoucnosti. A pozor, bude v ní obsaženo také erotické jiskření a humor.

Myslíme také na fanoušky her a herního příslušenství, pro které ONDŘEJ DOUŠA ve své přednášce "DIY - Herní zážitek o level výš" představí způsoby, jak si vyrobit herní zařízení ke hře Elite Dangerous. Těšte se samozřejmě i na CZLAN, který přiveze turnaje v počítačových hrách Blizzard a mobilní hernu.

Blok cosplay letos ozáří hvězda z největších, česká špičková COSPLAYERKA GERMIA a vyfotit se v Ostrově můžete i se sympatickými „potetovanými modelkami“ ze skupiny SUICUIDE ANGELS. Na všechny cosplay příznivce čeká řada doprovodných aktivit, jako workshop na držení fantastických zbraní, kosmetické poradenství nebo průvod fantastických kostýmů městem od Domu kultury k zámeckému parku.

Vynikající český výtvarník, DAN CHEAP EISNER představí svou sbírku až 400 papírových modelů komiksových postaviček a na vernisáž, kterou doprovodí ostrovský Drum Band Františka Zemana, přiveze i své olejomalby.

Rozhodně si nenechte ujít ani NAŠLÁPLOU AFTERPARTY, kde vám zahrají oblíbené kapely (Marek Borský, Stripes of Glory, Horrible Creatures, Löst nebo Burning Steps), a kde vás čeká spousta komiksového překvapení od začátku až do půlnoci!

To a mnohem více čeká návštěvníky OstroFconu v roce 2017. Nenechte si to ujít a sledujte další novinky z programu na www.ostrofcon.cz nebo na facebookových stránkách conu.

V NEPOSLEDNÍ ŘADĚ DĚKUJEME ZA VÝZNAMNOU PODPORU MĚSTU OSTROV A KARLOVARSKÉMU KRAJI, BEZ NICHŽ BY TATO JEDINEČNÁ AKCE NEMOHLA V OSTROVĚ BÝT.  


Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 26.06.2017 08:23




2 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka