Medvíděcí zahrádka

Děti z lesní školky Medvíďata za pomoci průvodců a některých ochotných rodičů vlastnoručně osázely květinový a bylinkový záhon. Během jednoho dne byla naplněna paletová konstrukce záhonu hlínou a další den proběhlo sázení.

Cílená propagace v Plzni

Medvíděcí den jako každý jiný začal při ranním kruhu. Postupně všichni foukali do medvědího bublifuku, pozorovali bubliny kam doletí a zda prasknou. 

Káťa (medvědí průvodkyně) všem rozdala na procházku paletky a sáčky. Úkolem bylo do sáčku sbírat různobarevné rostliny, listy, plodiny, zkrátka cokoliv, pro pozdější nalepení na paletku tak, aby byla barevně co nejpestřejší. Hledání materiálu značně ztěžoval fakt, že už bylo dost borůvek na ochutnávání. Během chvíle to spíše vypadalo, že mají Medvíďátka paletku vytvořenou na obličejích. Nakonec si ale přece jen děti posbírané přírodniny na paletky nalepily (někdo i včetně těch borůvek)...

Hlavním bodem programu bylo osázení bylinkového a trvalkového záhonu. Toho se s vervou chopili zejména ti nejmenší, za pomoci průvodců a ochotného tatínka. Záhon vznikl díky podpoře nadačního fondu Zelený poklad a bude sloužit nejen pro potěchu kolemjdoucích, ale zejména v programu Lesní školky Medvídata. Děti vybavené lopatkami hrabičkami a kropáčky se budou v průběhu dalšího školkového roku o záhon společnými silami starat. Okopávat, plít plevel, zalévat. K tomuto účelu byla zakoupena nádoba na 1000l, také díky Nadaci Zelený poklad. Do  této nádoby je svedena dešťová voda a tak děti již od mala mohou vnímat, že je přirozené využívat na zalévání dešťovou vodu místo pitné. Příjemnou čiností bude samozřejmě také občas záhon sklízet. Sem tam se bude hodit využít vybranou bylinku, jako okrasu namazaného krajíce chleba k svačině, či jako přísada do zeleninového salátu. Mňam.

Fotogalerie
Autor: Zdeněk Chval Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka