Měšťanská beseda - program na říjen 2016

Měšťanská beseda, si Vás dovoluje pozvat na níže uvedené kulturní akce, které se budou konat v říjnu.

Cílená propagace v Plzni

HUDBA

2. 10.19:00 Pavel Dobeš & Tomáš Kotrba
Hudební začátky písničkáře, textaře a skladatele Pavla Dobeše jsou spojeny s ostravskými bigbeatovými kapelami. Postupně se jeho zájem přesměroval na country a folkovou hudbu. Od poloviny 80. let intenzivně koncertuje, vydal mnoho alb a je podepsán pod stovkami písní, které velmi dobře znají nejen moravskoslezští patrioti.

3. 10.19:00 Buddy Rich Alumni Bigband

Legendární kapela Buddyho Riche vystoupí v Měšťanské besedě! Nenechte si ujít koncert pěti „absolventů“ jeho bandu, kteří v Besedě zahrají původní program z roku 1966. Koncert v rámci projektu Jazz bez hranic

6. 10.19:00 Věra Martinová

První dáma českého country si postavila novou kapelu a obklopila se mladými a talentovanými hudebníky. Společně s Jakubem Juránkem (kytary a zpěv), Bárou Šůstkovou (housle a zpěv), Milanem Janečkem (baskytara) a Adrianem Ševečkem (bicí) přinášejí na česká pódia koncerty plné radosti a energie. Diváci se mohou těšit na nové aranže svých oblíbených písní.

9. 10.19:00 Jiří Pavlica a Hradišťan & Vlasta Redl s kapelou

Vandrovali hudci ...
Spojení Hradišťanu s Redlovou kapelou už oslovilo tisíce lidí. Legendární propojení folku, bigbítu a lidové muziky po více než 20 letech opět vyprodává koncertní sály. Třináct muzikantů na pódiu naváže na staré hity, ale obě kapely připravily také písně nové.

14. 10.18:00 Eva a Vašek

Taneční zábava
Dvojice Eva a Vašek patří mezi komerčně nejúspěšnější české interprety. Repertoár se skládá většinou ze starších převzatých hudebních hitů ve stylu lidové písně, dechovky, country, beatu, pop music, trampských písní, šlágrů 50., 60. a 70. let minulého století a veškeré další hudby, která v českém prostředí zlidověla nebo téměř zlidověla, a kterou si čas od času zazpívají všechny generace.

18. 10.19:00 Zdeněk Vřešťál & Roman Dragoun & Neřež

Narozeninový Dvojkoncert "60"
Rocker, zpěvák a hráč na klávesové nástroje Roman Dragoun a písničkář Zdeněk Vřešťál se letos dožívají šedesáti let. K tomuto výročí připravili společný pořad, ve kterém zazní největší pecky od skupin Progres, Nerez, Futurum, Neřež, Krausberry a dalších formací. Hostem koncertu bude historicky první slovenská Superstar Katka Koščová, která zazpívá pěvecké party Zuzany Navarové.

19. 10.19:00 Vojta „Kiďák“ Tomáško

Vojta Tomáško známý pod přezdívkou „Kiďá
k“ představí svůj folkový recitál plný veselých i vážných písniček o lásce, přátelství, přírodě, víře i naději v lepší svět. Napsal více než tři sta písní. Mezi nejoblíbenější z nich patří Toulavej, Nebe plné koní, Rocky Mountains, Morava, Zelená košile, Česačů bavlny bál, Náklaďák do L. A., Druhá míza, Středa, Armagedon a další. Jeho skladby si vybrali do svého repertoáru i interpreti, jako jsou Věra Martinová, vizovičtí Flereti, Roháči z Lokte, strakonický Šafrán a spousta dalších. Je držitelem celkem tří Port.

20. 10.19:00 Věra Špinarová & band Adama Plavlíka

& Smyčcové kvarteto členů Janáčkovy filharmonie Ostrava
Jedna z nejvýraznějších a nejžádanějších českých zpěvaček vystoupí v Měšťanské besedě s exkluzivním koncertním programem. Na plzeňském koncertu se představí v doprovodu bandu Adama Pavlíka se smyčcovým kvartetem členů Janáčkovy filharmonie Ostrava.

22. 10.19:00 Benefiční večer pro Nadaci pro transplantace kostní dřeně

Přijďte se pobavit a podpořit dobrou věc! Během večera na podporu Nadace zazpívá Eva Pilarová, Radka Fišarová, Radka Sehnoutková či pěvecký sbor Andílci a těšit se můžete i na závěrečnou taneční zábavu.

23. 10.19:00 Jan Nedvěd

Známý český písničkář se po téměř dvou letech vrací na pódium. Oslaví tak výročí 50 let svého koncertování. Za doprovodu hudebních hostů zahraje nejznámější „Nedvědovky“ i písničky z posledního CD Souhvězdí jisker.

31. 10.19:00 Zpívám, tedy jsem

Při hudebních večerech tradičního cyklu, který uvádí Jiří Untermüller, uslyšíte nejkrásnější operetní melodie v podání členů souboru DJKT, mezi nimiž budou Venuše Dvořáková, Roman Krebs, Hana Spinethová a další.Klavírní doprovod: Ivana Janečková

Více


DIVADLO

5. 10. 19:00 Otevřené manželství
Karel Roden a Jana Krausová
Studio Dva
Zoufale jedovatá tragikomedie o odvrácené straně lásky.
Brilantní tragikomedie o jednom svérázném manželském páru z pera italského dramatika Daria Fo (nositele Nobelovy ceny za literaturu) a jeho ženy Franky Rame je hereckou příležitostí pro dva vynikající herce – Janu Krausovou a Karla Rodena.

Komedie je věčným střetem mužského a ženského principu a groteskním bojištěm vztahu mezi dvěma lidmi, kteří se při komicky neohrabaném hledání lásky a souznění v partnerském životě ubíjí navzájem. Především však diváci mohou prostřednictvím smíchu, při úzkostlivém střetávání v konfliktních situacích, proniknout do nitra těchto postav a oblíbit si je i s jejich slabostmi a nedokonalostmi.
Hrají: Karel Roden, Jana Krausová a Petr Pěknic
Režie: Patrik Hartl

10. 10.19:00 Táta

Celosvětově úspěšná divadelní komedie aneb “humorná zpověď novopečeného otce” Budete plakat smíchy i dojetím. Být tátou je úžasné! Být dobrým tátou ale vyžaduje hodně odvahy, odhodlání a zručnosti. Herec a táta Roman Pomajbo vás seznámí s pohledem moderního muže na těhotenství, porod a plínky.
Představení není vhodné pro děti do 15 let

12. 10.20:00 LiStOVáNí.cz: Muž, který miloval Yngveho

Přijďte si zavzpomínat na dospívání. Další díl oblíbeného LiStOVáNí si tentokrát bere na mušku patrně nejpopulárnějšího současného norského spisovatele Tore Renberga a jeho román Muž, který miloval Yngveho. Kniha je skvělá, zejména pro ty, kteří někdy žili muzikou, politikou a anarchií a prožívali svoje mládí na plný pecky.

16. 10.19:00 Klíče na neděli

Komedie Antonína Procházky o tom, jak se dva manželské páry sejdou na nepovedeném mejdanu, v opilosti se partneři prohodí a vymění si klíče od bytu. Po kratičké radosti z něčeho nového se ale díky záměně roztočí kolotoč potíží….Hrají: J. Šulcová, V. Limr, I. Andrlová / O. Želenská, L. Hruška / A. Procházka, J. Zenáhlíková / M. Bočanová a další

25. 10.19:30 Caveman

Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

30. 10.19:00 Prokletí nefritového škorpiona

Rozkošně bláznivá komedie podle filmu Woodyho Allena, který si také sám zahrál hlavní roli – vyšetřovatele pojistných podvodů C.W. Briggse. Tento muž, zdánlivě roztomilý nemotora, je ve skutečnosti jedničkou ve svém oboru. Přijďte se přesvědčit, co všechno Briggs vypátrá! Pobavíte se inteligentním humorem s notnou dávkou ironie, tak jak je umí namíchat právě jen Woody Allen. Pro divadlo jeho scénář přeložil a upravil Ondřej Sokol.
Hrají: B. Klepl, A. Fixová, R. Štabrňák a další

Více


OSTATNÍ ŽÁNRY

21. 10.18:00 Taneční večer
K tanci a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál).Cyklus tanečních večerů v režii OSS MMP.
VSTUP ZDARMA

CESTOVÁNÍ S BESEDOU

25. 10.19:00 Island
přednáší Karel Wolf
Přednáška z cyklu Cestování s Besedou
S novou sezónou je tu i nový program oblíbeného cyklu Cestování s Besedou. I letos budete moci vyrazit s cestovateli do různých koutů planety. Těšit můžete nejen na zajímavá vyprávění, ale i na úžasné fotky a videa.

Více


AKCE PRO DĚTI

2. 10.14:30 a 16:00 O Sněhurce (Agentura KK)
Klasická činoherní pohádka s loutkami o princezně Sněhurce, sedmi trpaslících, zlé královně a krásném princi.
Vhodné pro děti 3+

9. 10.14:30 a 16:00 Myší pohádka (Nána divadélko)

Co je to špajska? Jak se v ní Myšta s Myšulínou zabydleli a desítky, stovky dětiček a vnoučat měli? A víte vy, co vše se myším do myších bříšek vešlo? A že tak to věru dál už nešlo? Kdo vyzraje na chytré myši, myšičky? Babička, kocour anebo pastičky? Pohádka o jedné velké pohodě a že kdo rozdělit se umí, tomu vždy ještě zbude.....
Vhodné pro děti 3+

16. 10.14:30 a 16:00 O Budulínkovi (Divadlo Dráček)

Klasická pohádka o malém klukovi, Lišce a nezbedných liščatech.
Vhodné pro děti 3+

23. 10.14:30 a 16:00 Cirkus plný loutek (Divadlo eMILLIon)

Dvojice klaunů předvede pestrou škálu loutkových umělců, kouzla a prvky magie. K vidění budou: fakír a jeho tanečnice, divocí psi, stepaři ze Skotska, krásná akrobatka, drezůra koní, kouzelná bedna a...
Vhodné pro děti 3+

29. 10.14:30 Strašidelný Halloweenský karneval s Bambulí a Famfulí

Zveme všechny malé čarodějky, kouzelníky, bubáky i bílé paní - přijďte se bavit na speciální strašidelné maškarní! Čekají vás tradiční soutěže, zpívání a tancování a hlavně spousta sladkých odměn! Těší se na vás Bambule a Famfule!
Vhodné pro děti 3+

30. 10.14:30 a 16:00 Princ Bajaja (Divadýlko Kuba)

S Bajajou a kobylkou prožijete velkolepá dobrodružství. Bajaja přemůže pětihlavou dračí saň, bude hájit královský hrad před početným vojskem černého rytíře a nakonec zvítězí v turnajovém klání. A to vše proto, aby získal ruku, ale hlavně lásku krásné princezny a také, aby dokázal, že on je tím pravým králem - odvážný, moudrý, spravedlivý, ale i soucitný.
Vhodné pro děti 3+

Více


KINO BESEDA

Zahraniční filmy promítáme v původním znění s českými titulky.

3. 10. 201618:00 Richard III.

Režie: Rupert Goold
Účinkují: Ralph Fiennes, Vanessa Redgrave ad.

Vychutnejte si v Kině Beseda vášnivou novou adaptaci Richarda III. z Almedia Theatre v Londýně s hereckými hvězdami, jakými jsou Ralph Fiennes v roli nejznámějšího Shakespearova zlosyna a Vanessa Redgrave v roli královny Margaret.

5. 10. 201619:15 Prázdniny v Provence

CZ / 2016, 95 minut
REŽIE: Vladimír Michálek
HRAJÍ: Vojta Kotek, Jakub Prachař, Kryštof Hádek, Denisa Pfauserová, Jana Krausová, Igor Bareš

Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací do Kina Beseda s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace. Zavilý hulič marihuany, hláškující filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství.

6. 10. 201617:00 Lída Baarová

ČR, 2016, 110 min
Režie: Filip Renč
Hrají: Táňa Pauhofová, Karl Markovics, Gedeon Burkhard, Simona Stašová, Martin Huba, Lenka Vlasáková, Pavel Kříž, Anna Fialová, Jiří Mádl, Zdena Procházková-Hartmann

Filip Renč spojil v novém filmu umění a dokument. Přibližuje důležité momenty složitého života nejslavnější herečky Evropy 40. let Lídy Baarové, kterou vynesla na vrchol a posléze i do zapomnění její krása i známost s nejvyššími nacistickými pohlaváry.
Projekce pro seniory – zvýhodněné vstupné 69 Kč.

6. 10. 201619:15 The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

ZEMĚ / ROK: USA/2016, 100 min
REŽIE: Ron Howard
HRAJÍ: Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon, George Harrison

Kino Beseda Vám přináší příběh kapely, která změnila svět - THE BEATLES. Tento jedinečný filmový projekt oscarového režiséra Rona Howarda autenticky zachycuje období jejich koncertních let 1962-1966 z perspektivy samotných členů The Beatles. Film přinese exkluzivně rozhovory s členy skupiny a také doposud nezveřejněné záběry.

7. 10. 2016 18:30 Krycí jméno Holec

CZ/ 2016/ 98 min
REŽIE: Franz Novotny
HRAJÍ: Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Johannes Zeiler, Ondřej Brzobohatý, David Novotný, Vilma Cibulková

Rakouský novinář Helmut Zilk počátkem roku 1968 začíná uskutečňovat živé vysílání rozhovorů z komunistického Československa pro rakouskou televizi. Při natáčení se Zilk seznámí s rebelujícím českým režisérem Janem Davidem a jeho krásnou přítelkyní, herečkou Evou. Mezi úspěšným novinářem a vzdorovitým umělcem se rozhoří vášnivý souboj o srdce Evy, které každý nabízí budoucnost po svém. Do milostného trojúhelníku zasáhne srpnová okupace Prahy, při níž se Honzovi podaří natočit brutalitu a násilí okupantů. Film je třeba urychleně dostat k mezinárodní veřejnosti. Paradoxně jedinou cestu na Západ představuje právě Zilk. Lze mu však věřit a nebude mít nakonec dramatický útěk do Rakouska pro Honzu a Evu fatální následky?

10. 10. 201618:00 Visací zámek 1982 – 2007

Cyklus: It´s Only Rock´N´Roll
ZEMĚ / ROK: CZ/ 1993, 50 min
REŽIE: Petr Zelenka
HRAJÍ: Jan Haubert, Lenka Kořínková, Jiřina Švorcová, Bedřich Zelenka, Přemek Podlaha, Richard Honzovič, Michal Pixa, Jiří Pátek, Ivan Rut

Nejzdařilejší muzikantsko-mystifikační dokument Petra Zelenky z roku 1993 o hodných chlapcích z ČVUT, kteří se stali průkopníky české hudební anarchie a proslavili se až v dalekém Japonsku.

12. 10. 201617:00 Božská Florence

VB/ 2016, 110 minut
REŽIE: Stephen Frears
HRAJÍ: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg a další

Hříšně bohatá Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) se v roce 1944 sluní na vrcholu newyorské společnosti. Se svým manželem a manažerem v jedné osobě, St. Clair Bayfieldem (Hugh Grant), velkorysým patronem klasické hudby, oblažují městskou smetánku výběrem slavných operních árií v podání samotné božské Florence. Jediným nedostatkem jejích vystoupení je skutečnost, že Florence nejenže nedokáže udržet při zpěvu melodii, ale její hudební nadání a hlas jsou prostě příšerné. Takovouto drobnost ovšem dokáže dobrý milující manžel vyřešit. Bayfield udržuje svou Florence v přesvědčení, že její zpěv je přímo nadpozemsky krásný. A tak Florence vždy zpívá pro pečlivě vybrané a dobře zaplacené publikum či velmi loajální přátele. Povzbuzena svými úspěchy, Florence se rozhodne splnit si celoživotní sen: vystupovat v Carnegie Hall. Ve své neskonalé štědrosti rozdá na svůj chystaný koncert tisíce vstupenek veteránům vracejícím se z války. Bayfield, který ji láskyplně chrání před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí nejtěžší výzvě svého života…

12. 10. 201619:15 Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

14. 10. 201618:30
USA/ 2016/ 128 min
REŽIE: Tim Burton
HRAJÍ: Eva Green, Asa Butterfield, Chris O’Dowd, Ella Purnell, Allison Janney, Samuel L. Jackson

Dědečkova podivná smrt přiměje Jakea (Asa Butterfield) vyrazit na velmi neobvyklou, dobrodružnou výpravu. Pomocí stop a nápověd, které nalezl v jeho pozůstalosti, objeví na odlehlém koutě jednoho téměř opuštěného ostrova velice zvláštní dům, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. A i když se Jakeovi na první pohled zdá opuštěný, není tomu tak. Brzy se setká nejen se slečnou Peregrinovou (Eva Green), ale i s jejími mladými chráněnci. Jejich izolace není jen v místě, ale i v zacykleném čase. Skrývají se před ostatním světem kvůli svým zvláštním a neuvěřitelným schopnostem, protože by byli ostatními považováni za zrůdy. Skrývají se ale také před strašlivými netvory, kteří se chtějí zmocnit právě těchto jejich zvláštností. Noví přátelé Jakeovi pomůžou poznat jeho vlastní výjimečnost. A právě ta může všechny obyvatele sirotčince zachránit.

13. 10. 201617:00 Lemmy

Cyklus: It´s Only Rock´N´Roll
USA, 2010, 110 minut
režie: Greg Olliver & Wes Orshoski
hrají: Lemmy, Alice Cooper, David Grohl, Kirk Hammett, James Hetfield, Ice-T, Ozzy Osbourne a další

Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grahlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala...

13. 10. 2016 19:15 Anthropoid
17. 10. 2016 19:15
26. 10. 201617:00

UK, CZ, FR/ 2016/ 120 min
REŽIE: : Sean Ellis
HRAJÍ: Cillian Murphy, Jamie Dornan, Ch. Le Bon, Aňa Geislerová, Toby Jones, Alena Mihulová ad.

Snímek Seana Ellise vznikl podle zásadní události českých a světových dějin - atentátu na říšského protektora Heidricha. Operace Anthropoid se stala iniciačním momentem pro mnoho odbojových aktivit ve 2. světové válce a pomohla - bez ohledu na tragické následky - posílit pocit národního sebevědomí, vlastenectví i osobní statečnosti jednotlivců. Režisér Sean Ellis obsadil do hlavních rolí parašutistů Kubiše a Gabčíka herce Jamieho Dornana, známého především z romantického trháku 50 Odstínů šedi a Cilliana Murphyho, kterého mohli diváci shlédnout ve filmu Počátek či Temný rytíř. Jednu z hlavních ženských rolí, Gabčíkovu partnerku hraje česká herečka Aňa Geislerová.

16. 10. 2016 16:45 Jonas Kaufmann: Večer s Puccinim

Cyklus: Opery a operní koncerty

Nejsledovanější událost sezóny – tak byl označován vyprodaný koncert Jonase Kaufmanna v operním domě La Scala z poloviny loňského června. Árie a scény z oper Turandot, Rosca, Manon Lescaut, La Fanciulla del West a dalších ocenili diváci čtyřicetiminutovým aplausem.Světově proslulý pěvec představil nadšenému obecenstvu nejznámější melodie klasické hudby z Pucciniho oper, které oslovují zkušené operní diváky, ale dokážou přitáhnout i nové posluchače.

17. 10. 201617:00 Amy

Cyklus: It´s Only Rock´N´Roll
ZEMĚ / ROK: VB, 2015, 128 minut
REŽIE: Asif Kapadia
HRAJÍ: Amy Winehouse (a.z.), Mark Ronson, Tony Bennett, Pete Doherty ad.

Kým ve skutečnosti byla dívka, která stojí za slavným jménem Amy Winehouse? Co tato hudební ikona skrývala před okolním světem a proč zemřela v pouhých 27 letech? Celovečerní dokument nechává promlouvat zejména Amy samotnou prostřednictvím dosud nezveřejněných archivních záběrů, rozhovorů, ale především skrze její hudbu a původní texty, které vždy reflektovaly aktuální události jejího života. Vidíme Amy jako obyčejnou dívku s obrovským talentem a touhou zpívat, jako zjevení ohromující hudební fajnšmekry, jako popovou hvězdu obletovanou fanoušky i jako oběť manipulovanou manažery a pronásledovanou bulvárními novináři, unikající k závislostem. Za známým mediálním obrazem ale odhalujeme hlavně Amy, která skutečně touží jen po dvou věcech: opravdové lásce a hudbě.

19. 10. 201619:15 Teorie tygra

ČR, SVK/ 2016, 101 minut
REŽIE: Radek Bajgar
HRAJÍ: Jiří Bartoška, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Táňa Vilhelmová, Pavla Beretová, Jiří Havelka, Jakub Kohák

Veterinář Jan (Jiří Bartoška) už toho má dost. Poslední kapkou je smrt tchána, kterému taky došly síly a trpělivost. Babička (Iva Janžurová) totiž vždy rozhodovala o jeho životě, stáří, a nakonec i o tom, jak a kde bude pohřbený. Nerespektovala žádné jeho přání a touhu, v dobré víře, že ona sama vždy a lépe než on ví, co je pro něj dobré a správné. A tak se k jeho neštěstí o něj starala podle své představy o jeho štěstí.

20. 10. 201617:00 Vlk z Královských Vinohrad

ZEMĚ / ROK: CZ, SVK, FR/ 2016, 68 min
REŽIE: Jan Němec
HRAJÍ: Jiří Mádl, Karel Roden, Martin Pechlát, Tatiana Pauhofová, Jiří Bartoška ad.

Rozevláté, upřímné i fanfarónské vyprávění o svém životě přináší jedna z nejoriginálnějších postavčeského filmu a legendární tvůrce české nové vlny - režisér Jan Němec. Film v hlavní roli s Jiřím Mádlem a Karlem Rodenem, který si zahrál alter ego vypravěče, získal v hlavní soutěži 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Zvláštní uznání poroty.
Projekce pro seniory – zvýhodněné vstupné 69 Kč.

20. 10. 201619:15 Nesmrtelný život a smrt Mikiho Volka, rokenrolového krále

Cyklus: It´s Only Rock´N´Roll
ZEMĚ / ROK: CZ/ 1997, 120 min
REŽIE: Igor Chaun, Filip Menzel
HRAJÍ: Miki Volek, Radovan Lukavský, Leoš Suchařípa

Připomeňte si s námi v Kině Beseda strhující osudy téměř zapomenuté legendy českého rokenrollu Mikiho Volka, jehož hvězda v šedesátých letech zazářila, aby pak následoval jeho pomalý a hluboký pád.

21. 10. 201618:30 Instalatér z Tuchlovic

ZEMĚ / ROK: CZ/ 2016, 85 min
REŽIE: Tomáš Vorel
HRAJÍ: Jakub Kohák, Eva Holubová, Petra Špalková, Filip Blažek, Petr Čtvrtníček, Jan Budař, Bára Poláková, Tomáš Matonoha

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka (Eva Holubová), která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později“, nebo na „uvidíme“. Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku...
Mládeži přístupno od 12 let.

24. 10. 201618:00 Bosch: Zahrada pozemských rozkoší


U příležitosti pětistého výročí smrti Hieronyma Bosche uvádíme v Kině Beseda dokumentární filmBosch: Zahrada pozemských rozkoší. Právě datum smrti je totiž jediná informace, kterou můžeme o autorovi jednoho z nejznámějších uměleckých děl světa s určitostí říci. Film představuje nejslavnější malířovo dílo, které se stalo ikonickým po celém světě. Jeho Triptych Zahrady pozemských rozkoší je jedním z jeho nejzáhadnějších děl vůbec a dokáže zaujmout všechny diváky napříč společností. Obraz nepostrádá hloubku a skryté symboly, které nutí k zamyšlení nad povahou lidského vědomí a myšlení.
I vy nyní můžete v Kině Beseda obdivovat genialitu obrazu, který pravděpodobně nikdy nebudete schopni plně rozumově pochopit…

24. 10. 201620:00 Adopce: Konkurz na rodiče


Dokumentární film Alice Nellis ukazuje, že adoptivní proces se všemi byrokratickými komplikacemi, nároky na pár v očekávání a návaly prudkých emocí si v ničem nezadá se skutečným těhotenstvím.
Po projekci beseda s Margitou Šantavou, ředitelkou Centra pro náhradní rodinnou péči v Litoměřicích a jednou z postav dokumentárního filmu.

26. 10. 201619:30 Kiss Rocks Vegas

Cyklus: It´s Only Rock´N´Roll

Šlehající plameny, dechberoucí show a dokonce i pár kapek krve! Takový je záznam koncertu legendárních Kiss z města hříchu – Las Vegas. Zažijte i vy v Kině Beseda tuto exkluzivní show na vlastní kůži. POZOR! Fanoušci kapely, kteří přijdou do kina s make-upem Kiss, v triku Kiss nebo jsou členy Kiss Army, mají vstup pouze za 110 Kč. Pro ostatní bude cena vstupenek v den projekce 150 Kč.

27. 10. 201617:00 Bůh ti žehnej Ozzy Osbourne

Cyklus: It´s Only Rock´N´Roll
ZEMĚ / ROK: VB / 2011, 96 min
REŽIE: Mike Fleiss, Mike Piscitelli
HRAJÍ: Ozzy Osbourne, Tommy Lee, Paul McCartney, Henry Rollins, Kelly Osbourne, Bill Ward, Geezer Butler

Autoři filmu strávili více jak dva roky na cestách s Ozzy Osbournem. Skoro všichni přežili...
Unikátní celovečerní portrét rockové legendy Ozzy Osbourna.

28. 10. 201618:30 Inferno

ZEMĚ / ROK: USA/ 2016, 122 min
REŽIE: Ron Howard
HRAJÍ: Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan, Omar Sy, Ben Foster, Sidse Babett Knudsen

Tom Hanks alias Robert Langdon se v nejnovějším dílu filmové série spisovatele Dana Browna (Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni) snaží vyřešit záhadu, jež je pozoruhodně propojena s jedním z největších literárních děl všech dob – Dantovým Peklem. Pokud záhadu nestihne vyřešit, má dojít ke katastrofě, která navždy změní celý svět...

31. 10.201617:00 Učitelka

ČR, SR / 2016
Režie: Jan Hřebejk
Hrají: Zuzana Mauréry, Peter Bebjak, Zuzana Konečná, Csongor Kassai ad.

Děj strhujícího a velmi aktuálního snímku o síle lidského charakteru inspirovaného skutečnou událostí se sice odehrává na konci 80. let, ale jde o příběh univerzální, který by se mohl odehrát kdekoliv a v jakékoli době, neboť zkorumpovanost, stejně jako malost a vypočítavost vládnou světem bez ustání.

31. 10. 201619:15 Nick Cave: 20 000 dní na zemi

Cyklus: It´s Only Rock´N´Roll

Dvacetitisící den v životě Nicka Cavea začíná zvoněním budíku a končí procházkou po mořské pláži. Nitro umělecky nesmírně tvůrčí a multifunkční osobnosti – hudebníka, skladatele, scenáristy a romanopisce – se před divákem odkrývá v osobité, poetické a svébytné mozaice...

Více

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka