Mezinárodní soutěž Horských služeb

Na tradičních závodech Horské služby se neztratili "naši" zástupci ze Šumavy. Bratři Kocůmové si ze Špindlerova Mlýna odvážejí stříbro. Podívejte se, jak závod probíhal.

Jarní servisní akce AUTO CB

O víkendu proběhl 38. ročník klání horských služeb ve Špindlerově Mlýně. Tradičním partnerem akce je Autosalon Dajbych, který pomáhá i slogistickým zajištěním akce. Vždyť na jejich vozech Land Rover Defender jezdí Horská služba na všech českých horách.

Tato soutěž se koná jako Memoriál Štefana Spusty a Jana Messnera, kteří v roce 1975 zahynuli při záchranné akci. Záštitu nad soutěží převzal 1. místopředseda Senátu Parlamentu České republiky MUDr. Přemysl Sobotka a ministryně pro místní rozvoj České republiky Ing. Karla Šlechtová.

Letos byla soutěž ve znamení změn. Kvůli lepším sněhovým podmínkám organizátoři přesunuli termín na leden, což se stoprocentně vydařilo. Jiné bylo i místo konání, i když vnejvětším středisku na Špindlerově Mlýně zůstala, zMedvědína se aktéři přesunuli do oblasti Hromovky.

Závod se jede jako soutěž hlídek, tedy dvojic zjednotlivých oblastí a prověří nejen fyzickou, ale i odbornou připravenost záchranářů. Mezi disciplíny patří například časovka, obří slalom, slalom sakiemi (nosítka pro svoz raněných), terénní etapa na skialpech sobrovským převýšením či ošetřování a svoz raněných. Vakci bylo nejen 17 soutěžních týmů, ale nakonec vjednu chvíli i Range Rover a Isuzu autosalonu Dajbych, to když se porouchala lanovka a bylo třeba závodníky rychle přepravit na kopec na start 2. etapy.

Vzávodě se neztratili ani zástupci ze Šumavy, bratři Kocůmové skončili stříbrní. Celkové výsledky knajdete na webu Horské služby. Reportáž ke zhlédnutí na webu České televize.

V závodě se neztratili ani zástupci ze Šumavy, bratři Kocůmové skončili stříbrní. Celkové výsledky k najdete na webu Horské služby. Reportáž ke zhlédnutí na webu České televize.

Fotogalerie
Autor: Autosalon DAJBYCH Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka