Můj život s pamětí

Plzeňský festival o životě s odlišností nazvaný Můj život s…, jehož hlavním smyslem je poukázat na rozličné palčivé sociální problémy, se letos zaměří na PAMĚŤ.

Cílená propagace v Plzni

„Můj život s…je kulturně - sociální festival, jehož cílem je přiblížit nejširší veřejnosti vybrané sociální téma pomocí kulturních zážitků jako jsou divadelních představení, výtvarné i filmového umění, koncerty či literatura. Kulturní aktivity jsou pak doplněny přednáškami a diskusemi na dané téma. První ročník vroce 2011 navázal na queer festival Ozvěny mezipater Plzeň, vdalších letech jsme se pak postupně zaměřili na témata HIV pozitivita, stáří a závislost,“ vysvětluje obsah a smysl festivalu Marcela Mašínová z občanského sdružení PaNaMo, která je hlavní koordinátorkou celého projektu.

V pořadí pátý ročník festivalu Můj život s…, který se pokusí odhalit složitost lidské paměti, potrvá od 5. do 28. 10. Program zahájí vernisáž výstavy Lukáše Houdka, který prostřednictvím fotografií zavzpomíná na své dospívání na maloměstě, kde se vinou své orientace setkal s násilím a neporozuměním. Na vernisáži promluví psychiatr David Hynčík a součástí večera se stane také performance HotKarot. Výstava s názvem Život snů bude v prostorách Moving Station k vidění do 28. října.

V Moving Station se odehraje 14. října i autorský divadelní projekt inspirovaný Alzheimerovou chorobou Šest miliard sluncí, který je učený zejména studentům středních škol. Šest miliard sluncí byla donedávna hmotnost největší známé černé díry, autory ale zajímá, co se stane, když se černé díry začnou objevovat a rozpínat v naší paměti.

Anděl Music Bar bude v pondělí 19. října hostit tradiční Čítání lidu divadla MY, které tentokrát doprovodí Orchestr Posledního Dne.

Film Mládí italského režiséra Paola Sorrentina, ověnčený cenou diváků z 50. MFF v Karlových Varech, je příběhem dirigenta a skladatele v důchodu, který se léčí ve švýcarském sanatoriu. Spolu se svým starým přítelem tu tráví čas vzpomínkami na mládí a na své lásky a s plným vědomím svého věku hledí bez iluzí vstříc budoucnosti. Snímek uvede 20. října. Filmový klub v Kině Beseda.

Festival Můj život s pamětí zakončí 28. října uvedení inscenace s názvem 1913, divadelní adaptace stejnojmenného knižního bestselleru Floriana Illiese o roce, v němž začalo 20. století. Na jevišti Moving Sattion se představí mimo jiné Eva Josefíková, Anežka Rusevová, Jáchym Kučera nebo Jan Tichý.

Festival Můj život s pamětí podporují Odbor kultury Magistrátu města Plzně, Plzeň2015,o.p.s., Plzeňský kraj, Městský obvod Plzeň 3 a Nadace 700 let města Plzně.

Vstupenky jsou k dostání prostřednictvím sítě Plzeňská vstupenka.

Víc informací najdete na www.mujzivots.cz

Daniela Vítová

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 04.10.2015 14:57




3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka