MUZEJNÍ NOC V PLZNI: NENECHTE SI UJÍT VEČERNÍ PROHLÍDKU PIVOVARSKÉHO MUZEA A HISTORICKÉHO PODZEMÍ

Výjimečná příležitost čeká v pátek 22. května v Plzni na všechny zájemce o netradiční kulturní zážitek. V rámci Muzejní noci přichystal Plzeňský Prazdroj večerní prohlídky Pivovarského muzea a Plzeňského historického podzemí. Netradiční atmosféru míst spjatých s pivem a historií Plzně si mohou návštěvníci vychutnat od 18 do 22 hodin. Po prohlídce navíc příchozí starší 18 let dostanou třetinku nefiltrovaného ležáku Pilsner Urquell zdarma v nově otevřeném občerstvení Tázlerka na dvorku muzea.

Cílená propagace v Plzni

Derniéra výstavy a příběh piva v Pivovarském muzeu

Pivovarské muzeum bude pro večerní prohlídky otevřeno od 18. hodiny a zájemci o poslední prohlídku by měli dorazit před 22. hodinou, aby se stihli s příběhem piva seznámit. Návštěvníci se během prohlídek dozvědí zajímavosti o výrobě piva, jeho slavné historii a tradici nejen v plzeňském regionu. Poznají řemesla spojená s pivovarnictvím. Během Muzejní noci bude poslední možnost si prohlédnout výstavu děl plzeňské výtvarnice Dany Raunerové „Ještě žiju“.

Světýlka v hlubinách v Plzeňském historickém podzemí

Prohlídkový okruh s průvodcem poodhalí, jak vypadal život pod městem. Návštěvníci objeví neznámá tajemství autentických nálezů a zákoutí, která plzeňské podzemí skrývá. Navíc je v podzemí umístěna netradiční výstava „Světýlkav hlubinách“, kterou zde instalovala Soukromá střední uměleckoprůmyslová škola Zámeček v rámci projektu „Dvacet a furt freš“. Návštěvníci se mohou těšit na sochy, malířské objekty a obrazy s jednotícím prvkem, kterým je směřování k naději. Noční prohlídky plzeňského historického podzemí s průvodcem budou probíhat od 18 hodin, přičemž poslední prohlídka začne ve 22hodin. Maximální kapacita jedné skupiny je 20 osob, prohlídky začínají každých 20 minut. Vzhledem ke každoročnímu velkému zájmu je doporučená rezervace předem.

Vstupné na obě prohlídky je u příležitosti Muzejní noci snížené na 25 Kč na osobu. Navíc starší 18 let si budou moci po prohlídce pochutnat na třetince nefiltrovaného ležáku Pilsner Urquell v nově otevřeném občerstvení v bývalé Tázlerově pivnici na dvorku Pivovarského muzea.

Více informací lze nalézt na www.prazdrojvisit.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 19.05.2015 15:44




2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka