Na Špičáku je stále sněhu dost. V sobotu a v neděli se jedou závody ve slalomu a startují víkendové kurzy lyžařské školy

Před nastávajícím víkendem leží na sjezdovkách šumavského Ski&Bike Špičák 60-90 cm sněhu. „Vzhledem k inverzním teplotám, které v předchozích dnech panovaly, má sníh strukturu jarního firnu. V tomto týdnu se lyžovalo stále bez jakéhokoli čekání na vleky,“ popsal současné podmínky provozní ředitel areálu Vladimír Kasík.

Cílená propagace v Plzni

O víkendu se ve středisku jedou závody ve slalomu, což znamená v sobotu pro veřejnost uzavření spodní části sjezdovky číslo 3 Slalomové a v neděli pak číslo 1 Turistické. „Vykompenzujeme to částečně tím, že nyní se každý den intenzivněji věnujeme horním pasáží Šance (č. 4), které budou dokonale upraveny právě na tuto sobotu a neděli,“ dodává Kasík.

V sobotu startují tradiční víkendové lyžařské kurzy pro děti i dospělé, které pořádá lyžařská škola Ski&Bike Špičák, takže na sjezdovkách bude i z tohoto důvodu určitě rušněji. V provozu jsou stále i všechny atrakce střediska – měřený slalom i funline na Spodní a Šanci a snowpark na Lubáku.

Ten opět prošel zásadní proměnou. Tvar i posloupnost překážek a jednotlivých prvků by měly po létech zkoušek konečně více vyhovovat co největší skupině lyžařů a snowboardistů, kteří si sem třeba na chvilku odskočí z ostatních sjezdovek. Při jeho sjezdu čekají celkem čtyři hlavní platformy. Nejprve 6 metrový box ve spojení s 5 metrovým nízkým street railem. Potom dvojvlna s offset vlnou a s vlnou přes hranu. Na konci celého parku pak hip corner.

PS: Že taky úplně nebo vůbec nevíte, o co vlastně jde? Stačí přijet, vidět a vyzkoušet, pak už bude vše úplně jasné.

Další aktuální info na www.spicak.cz.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka