Na Špičáku před víkendem napadl další sníh. Na sjezdovkách je ho přes metr, podmínky jsou ideální.

V týdnu navíc areál zprovoznil funline, zábavnou dráhu i pro děti a začátečníky.

Cílená propagace v Plzni

Na šumavském Špičáku dál vládnou ideální, v ČR v podstatě výjimečné podmínky pro lyžování. V týdnu přišlo další sněžení, takže i když se po sjezdovkách lyžaři prohánějí, stále je na nich nejméně metr přírodního sněhu. Ten je na ježdění samozřejmě mnohem příjemnější než umělý.

Dostatek sněhové pokrývky umožňuje sjíždět i sjezdovku Šance. Její součásti je nejprudší svah v České republice. Kvůli přílišnému sklonu se nezasněžuje ani neupravuje; je sjízdná pouze tehdy, umožní-li to vhodné počasí.

Od tohoto týdne je také plně zprovozněná tzv. funline. Jde o zábavnou trať s vlnami a klopenými zatáčkami. Mohou si na ní užít zkušení lyžaři, stejně jako děti či úplní začátečníci. Celá je tvořena jen sněhem, což zvyšuje její bezpečnost. Má dva úseky v celkové délce několika set metrů. Najdete ji na Spodní Šanci, kde se nad její začátek v pohodě dostanete vlekem.

Zájemci mohou využít i zhruba před týdnem otevřený snowpark Freestyle Area Špičák, a to na sjezdovce Lubák. Ani zde nejde o nijak těžké či náročné úseky. Ale spíše o možnost zpestřit si lyžování jízdou po různých vlnách, railech či hranách.

O nastávajícím víkendu – 2. a 3. února bude moci veřejnost využívat všechny tratě v areálu bez omezení. V jeho prostorách nebude probíhat žádná speciální akce.

Další aktuální info na www.spicak.cz

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka