Na Špičáku přibývají další otevřené sjezdovky, začalo i večerní lyžování

S výjimkou černé Šance a několika dílčích úseků, má již šumavský Ski&Bike Špičák otevřenu většinu sjezdovek v areálu. „ Leží na nich 40-75 cm sněhu v kombinaci přírodního s technickým. Stále navíc zasněžujeme a sem tam něco připadne,“ charakterizuje aktuální podmínky provozní ředitel střediska Vladimír Kasík. V pracovních dnech tohoto týdne byly tratě volné a vůbec nikde se nečekalo ani na vleky.

Cílená propagace v Plzni

Od středy 13. prosince už začalo na rodinné Spodní Šanci i večerní lyžování. „ Tento týden bude ještě v pátek 15.12., od toho příštího pak každou středu, pátek a sobotu vždy od 18:30 hodin,“ dodává Kasík. Do zítřka (pátku 15. 12.) také platí ceny vedlejší sezony.

A kde se na Špičáku nyní svezete? Po sjezdovce č.1 Turistické, horní části č. 3 Slalomové s přejezdem na č. 2 U Zalomeného, na Spodní Šanci nebo v areálu pro děti a začátečníky Pod Sirotkem. V provozu je také dětské lyžařské hřiště s pojízdným kobercem pro nejmenší před chatami Hanička a Blaženka, normálně funguje lyžařská škola a půjčovna. Nejpozději v sobotu 16.12. se otevře Slalomová (č.3) v celé své délce.

Ski&Bike Špičák: 8,5 kilometrů sjezdovek, 88 % zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních: černá – Šance (nejprudší v ČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance,Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí vokolí.

Společný skipas Železnorudska pro areály Ski&Bike Špičák, Nad Nádražím a Belveder.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka