Na Špičáku propojili vleky s parkovištěm, lyže už se sundávat nemusí

Ke dvěma prvním sjezdovkám, které jsou otevřené již více než dva týdny, přibyla na Špičáku do Vánoc další.

Jarní servisní akce AUTO CB

Železná Ruda/Špičák 22. prosince 2016. Ke dvěma prvním sjezdovkám, které jsou otevřené již více než dva týdny, přibyla na Špičáku do Vánoc další. „Povedlo se nám technicky zasněžit spojovací trať s novým parkovištěm, což o dost zlepší komfort pro lyžaře. Nyní už se mohou po areálu pohybovat, aniž by sundali lyže. Z parkoviště se dostanou k vleku na Spodní Šanci i k lanovce a dětskému hřišti,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Šumavský areál má na otevřených sjezdovkách stále 20-40 cm technického sněhu. A jen pro zajímavost - v průběhu tohoto týdne zde převládalo inverzní počasí. Rozdíl mezi vrcholem Špičáku a nástupem na lanovku činil v jednu dobu až rekordních 12 °C – dole bylo minus 4, nahoře plus 8. O nastávajícím vánočním víkendu se pak má podle aktuální předpovědi ochladit a sněžit.

Co se týká provozu střediska, tak na Štědrý den se lyžuje jen od 8:30 do 12:30 hodin. Každý další den včetně obou svátků vánočních, Silvestra a Nového roku už jsou vleky v běžném provozu od 8:30 do 16:00 hodin. Počínaje pondělím 26.12 až do 1.1. 2017 se na Spodní Šanci koná každý den večerní lyžování od 18:30 hodin (s výjimkou 31.12. – tradiční sjezd pochodní, info pošleme v příštím týdnu).

Ski&Bike Špičák: 8,5 kilometrů sjezdovek, 88 % zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních: černá – Šance (nejprudší v ČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance,Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí vokolí.

Společný skipas Železnorudska pro areály Ski&Bike Špičák, Nad Nádražím a Belveder.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka