Na Špičáku už se lyžuje na všech sjezdovkách

Ve snowparku finišují, otevřou ho sobotu

Cílená propagace v Plzni

Špičák, Železná Ruda, 12.ledna 2017. Do dnešního rána 10 centimetrů prašanu a v předchozích dnech také sníh padal, podtrženo sečteno – na sjezdovkách Ski&Bike leží 50 až 70 cm sněhové pokrývky. Všechny sjezdovky jsou otevřené včetně nejprudší české trati černé Šance. Premiéra čeká tuto sobotu snowpark.

„Snowpark jsme opět svěřili specialistům, kteří jej postaví a budou se o něj po celou zimní sezonu starat. Nepůjde o žádnou ryze náročnou dráhu plnou adrenalinu a nebezpečí, ale spíše si užít zábavné prvky. Děti určitě potěší,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Tento víkend začínají na Špičáku tradiční lyžařské kurzy pro děti i dospělé. V sobotu a v neděli se na spodní části sjezdovky č.3 jede slalom a obří slalom žáků. Zhruba od zalomeného vleku směrem dolů k lanovce bude po oba dny pro veřejnost uzavřena.

„Na to, jaké jsou tady po dlouhých letech výborné podmínky, se u nás pořád lyžuje absolutně bez front,“ láká lyžaře Kasík.

Další aktuální info na www.spicak.cz.

Ski&Bike Špičák: 8,5 kilometrů sjezdovek, 88% zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních: černá – Šance (nejprudší v ČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance,Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí v okolí.

Společný skipas Železnorudska pro areály Ski&Bike Špičák, Nad Nádražím a Belveder.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka