Na Špičáku za poslední dva dny připadlo 25 cm sněhu

O víkendu akce pro děti – soutěže a skipasy zdarma.

Cílená propagace v Plzni

Zimní počasí přineslo v úterý a ve středu čtvrtmetrovou pokrývku nového sněhu. Teplé a studené vlny se sice nyní aprílově střídají, na Špičáku se ale lyžovat ještě pár týdnů určitě bude.

„Už jsme stihli upravit čerstvě napadaný sníh a na sjezdovkách máme nyní 40 – 70 centimetrovou vrstvu. Jejich stav během dne nyní logicky závisí na aktuální teplotě. V chladných etapách vydrží upravené delší dobu, příchod oteplení znamená už klasické jarní lyžování v hlubší vrstvě firnu,“ uvádí k současným podmínkám provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Návštěvnosti v tomto týdnu si drží průměr cca 1000 lyžařů denně, lyžuje se bez čekání na vleky. O víkendu začínají jarní prázdniny v nejbližším spádovém okrese Klatovy. Areál i proto připravil na sobotu 4. března akci pro děti – soutěží ve špičáckém pětiboji a všechny získají skipas zdarma na celodenní lyžování. Zúčastnit se ho mohou v prostoru u dojezdu sjezdovky Spodní Šance samozřejmě všechny děti do 14 let, nejen ty z klatovského okresu.

Další aktuální info (včetně záběrů zkamer u rozhledny a nástupu na lanovku): www.spicak.cz.

Ski&Bike Špičák: 8,5 kilometrů sjezdovek, 88% zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních: černá – Šance (nejprudší v ČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance,Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí vokolí.

Společný skipas Železnorudska pro areály Ski&Bike Špičák, Nad Nádražím a Belveder.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka