Na Špičáku zasněžovali. Po celý víkend soutěž ve slalomu pro veřejnost, v sobotu večer koncert M. Ztraceného.

Sobotní koncert Marka Ztraceného se uskuteční od 18,00 hodin pod Spodní Šancí, kde bude stát pódium. Vstupné se neplatí.

Jarní servisní akce AUTO CB

Teploty pod bodem mrazu umožnily na šumavském Špičáku především z úterý na středu trvalejší technické zasněžování. „ Vylepšili jsme díky tomu řadu úseků a třeba rodinná Spodní Šance je nyní opravdu moc pěkná. S výjimkou dětského areálu pod hotelem Sirotek a celé černé sjezdovky Šance tak budou na víkend všechny další tratě k dispozici,“ uvedl k současným podmínkám provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

Na sjezdovkách Ski&Bike Špičák nyní leží od 20 do 40 cm sněhu, mimo ně cca 10 cm, takže je tu pořád bílo. V týdnu se lyžuje absolutně bez front. O víkendu se jen v určitých pasážích dne (většinou o sobotách mezi 9,30 až 11,00 hodin) čeká na sedačkové lanovce, ale maximálně do 10 minut.

Jak už jsme většinu z vás informovali, na Špičáku od pátku 19. února do neděle 21. února pokračuje seriál závodů pro amatérské lyžaře s ČT Sport na vrchol. Pojede se na spodním úseku sjezdovky č. 3 - Slalomová (nikoli na Spodní Šanci – ta bude v tyto dny k dispozici veřejnosti a lyžařským školám areálu).

Ještě bychom rádi vypíchli jednu zajímavost této soutěže – mimo všechny amatérské lyžaře v individuálním závodě v paralelním obřím slalomu, mohou závodit i rodinné týmy - 1 rodič a dítě/děti do 12 let. Tyto týmy ale pouze v sobotu 20. 2. dopoledne. Děti do 12 let pak mají svůj samostatný závod v neděli 21. února

Podrobnosti na tomto odkazu: http://lyzovani.spicak.cz/cz/clanek/s-ct-sport-na-vrchol-spicak-659/?

Sobotní koncert Marka Ztraceného se uskuteční od 18,00 hodin pod Spodní Šancí, kde bude stát pódium. Vstupné se neplatí. Mimochodem M. Ztracený by měl v sobotu dopoledne absolvovat se svým synem právě slalom ve výše zmíněné soutěži.

V sobotu se pak tady ještě zdarma testují lyže některých známých značek (Atomic a Salomon).

Aktuální info na www.spicak.cz


Ski&Bike Špičák: 8,5 kilometrů sjezdovek, 88 % zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních: černá – Šance (nejprudší v ČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance,Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí v okolí.

Společný skipas Železnorudska pro areály Ski&Bike Špičák, Nad Nádražím a Belveder.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka