Na šumavském Špičáku o víkendu končí zimní sezona.

Článek přináší aktuální sněhové zpravodajství ze Šumavského Ski&Bike Špičák a info o připravovaných akcích na víkend.

Cílená propagace v Plzni

Sobotní slalom v rámci závodů ve skigolfu čeká česká premiéra – poprvé jej pojede na speciálním zařízení paraplegik.

Špičák/Železná Ruda, 26.3.2015. Ski&Bike Špičák se rozloučí s letošní zimní sezonou o tomto víkendu závody ve skigolfu. V sobotu se tady pojede slalom na Spodní Šanci (startuje v 10,00 hodin), golfové klání je na programu o den později v Darové, také v 10,00 (podrobnosti k závodu jsou uvedeny níže).

Jinak na sjezdovkách, co jsou dosud v provozu, je cca 20 cm sněhu, ale samozřejmě někde už i tady vykukují vytátá místa. „ Otevřena je, a i o víkendu bude horní část sjezdovky č.3 s přejezdem do spodní části sjezdovky č.2 a také rodinná Spodní Šance. Letošní zimní sezonu ukončíme v neděli 29.března. Kdo si chce ještě přijet naposledy v této sezoně k nám zalyžovat, má v těchto dnech poslední možnost,“ uvedl k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

„Jinak chci všem návštěvníkům našeho areálu poděkovat. Ceníme si, že nám i přes stále větší konkurenci zachovávají přízeň.“ dodal Kasík. Letní aktivity tady odstartují na přelomu května a června.

Závod ve skigolfu se na Špičáku pojede teprve podruhé a v letošním ročníku ho čeká významná událost.“ Spolupracujeme se Svazem handikepovaných a mimo jeho předsedy Miroslava Lidinského (jde o veterána z Afganistánu) se ho na speciálně upraveném lyžařském speciálu zúčastní i paraplegik Pavel Bambousek. V jeho případě půjde o sportovní českou premiéru, protože v Česku pojede poprvé sportovec s tímto postižením takovýto závod,“ uvedl za pořadatele Josef Treml ze Ski&Bike Špičák.

Celkem je přihlášeno 28 mužů či žen, kteří se utkají ve třech věkových kategoriích. „ Někteří golfisté mají v přihláškách uveden i handicap pod 10, což už je opravdu výborná kvalita. Obě disciplíny si ale určitě užije a zvládne každý, kdo má blízko k oběma sportům tohoto dvojboje a hlavně chuť si zasportovat,“ dodává ke startovnímu poli sedmdesátiletý někdejší učitel tělocviku Josef Treml, který též nebude chybět.

Lyžování ve spojení s golfem má už několik let také své mistrovství světa a Češi si odsud pravidelně vozí cenné kovy.

Další informace na www.spicak.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka