Návštěva bavorského pivovaru Kuchlbauer nadchne nejen milovníky piva

Pivovar Kuchlbauer‘s Bierwelt najdete v městečku Abensberg mezi městy Regensburg, München a Ingolstadt.

Jarní servisní akce AUTO CB

Máme pro vás zajímavý tip na výlet do Německa. Návštěva bavorského pivovaru Kuchlbauer potěší nejen milovníky piva ale také fanoušky umění. Obdivovat můžete unikátní pestrobarevnou věž a také dům s expozicemi. Pivovar Kuchlbauer‘s Bierwelt najdete v městečku Abensberg mezi městy Regensburg, München a Ingolstadt.

„Specializujeme se na pšeničná svrchně kvašená piva tzv. Weissbier, vaříme šest různých druhů tohoto piva. Tradice vaření piva je už od roku 1300, jde o devátou rodinnou generaci. Majitel chtěl návštěvníkům zprostředkovat něco nevšedního a tak nechal vystavit 35 metrů vysokou věž navrženou světoznámým architektem Friedensreichem Hundertwasserem, ta je symbolem celého pivovaru,“ říká Tereza Schmid z pivovaru Kuchlbauer.

Věž měla být původně vysoká celých 70 metrů, ale převyšovala by věž kostela. „To se u nás nesmí, nová stavba nemohla být vyšší než věž kostela,“ vysvětluje Tereza Schmid, proč nakonec došlo ke snížení věže.

Pivovar ročně produkuje 100 tisíc hektolitrů piva. V Bavorsku tak patří mezi střední pivovary, díky unikátní věži a domu umění ho ale navštěvují lidé z celého světa.

„Zakoupili jsme vilu a udělali z něho dům umění, kde je mimo jiné i jedinečná stálá expozice o rakouském umělci Friedensreichu Hundertwasserovi,“ popisuje Tereza Schmid.

Na závěr stručného představení bavorského pivovaru Kuchlbauer ještě přidáme tipy na zajímavosti v okolí. Můžete se ubytovat v Abensbergu a vyrazit pak můžete například na 7 kilometrů vzdálenou Dunajskou soutěsku u kláštera Weltenburg nebo do Ingolstadtu za historií, vozy Audi nebo na nákupy či poznat historický Regensburg ležíci kilometrů odsud.

foto: Pivovar Kuchlabuer

Více informací zde http://www.kuchlbauer.de/

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.07.2017 11:06




2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka