Návštěva bavorského pivovaru Kuchlbauer nadchne nejen milovníky piva

Pivovar Kuchlbauer‘s Bierwelt najdete v městečku Abensberg mezi městy Regensburg, München a Ingolstadt.

Cílená propagace v Plzni

Máme pro vás zajímavý tip na výlet do Německa. Návštěva bavorského pivovaru Kuchlbauer potěší nejen milovníky piva ale také fanoušky umění. Obdivovat můžete unikátní pestrobarevnou věž a také dům s expozicemi. Pivovar Kuchlbauer‘s Bierwelt najdete v městečku Abensberg mezi městy Regensburg, München a Ingolstadt.

„Specializujeme se na pšeničná svrchně kvašená piva tzv. Weissbier, vaříme šest různých druhů tohoto piva. Tradice vaření piva je už od roku 1300, jde o devátou rodinnou generaci. Majitel chtěl návštěvníkům zprostředkovat něco nevšedního a tak nechal vystavit 35 metrů vysokou věž navrženou světoznámým architektem Friedensreichem Hundertwasserem, ta je symbolem celého pivovaru,“ říká Tereza Schmid z pivovaru Kuchlbauer.

Věž měla být původně vysoká celých 70 metrů, ale převyšovala by věž kostela. „To se u nás nesmí, nová stavba nemohla být vyšší než věž kostela,“ vysvětluje Tereza Schmid, proč nakonec došlo ke snížení věže.

Pivovar ročně produkuje 100 tisíc hektolitrů piva. V Bavorsku tak patří mezi střední pivovary, díky unikátní věži a domu umění ho ale navštěvují lidé z celého světa.

„Zakoupili jsme vilu a udělali z něho dům umění, kde je mimo jiné i jedinečná stálá expozice o rakouském umělci Friedensreichu Hundertwasserovi,“ popisuje Tereza Schmid.

Na závěr stručného představení bavorského pivovaru Kuchlbauer ještě přidáme tipy na zajímavosti v okolí. Můžete se ubytovat v Abensbergu a vyrazit pak můžete například na 7 kilometrů vzdálenou Dunajskou soutěsku u kláštera Weltenburg nebo do Ingolstadtu za historií, vozy Audi nebo na nákupy či poznat historický Regensburg ležíci kilometrů odsud.

foto: Pivovar Kuchlabuer

Více informací zde http://www.kuchlbauer.de/

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 04.07.2017 11:06




2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka