NEPOMUCKÁ POUŤ V NOVÉM

Slavná a hojně navštěvovaná Svatojánská pouť v Nepomuku (16.-17. 5. 2015) se letos dočká nového kabátu. Mimo lunaparkových atrakcí a stánků s pouťovými sladkostmi a plastovými hračkami čeká na návštěvníky bohatý kulturní program. Připraveno je množství hudebních a divadelních vystoupení, tradiční stánky a ukázky řemesel, workshopy a soutěže pro děti, prodloužená otevírací doba místních muzeí a galerií a další překvapení.

Cílená propagace v Plzni

Návštěvnost oblíbené nepomucké pouti v posledních letech stagnovala či přímo klesala. Přesto šlo o nejnavštěvovanější akci v Nepomuku. Vždyť o pouti to v Nepomuku žije!

 Město se proto letos rozhodlo dát pouti nový směr. Stát se aktivním hybatelem dění. Po dlouhé době tedy přímo samo město pořádá některé z akcí, které se o pouti dějí – a především celou pouť zastřešuje, koordinuje a propaguje.

 O víkendu 16. a 17. května tedy bude celé historické centrum Nepomuka překypovat různými akcemi, atrakcemi a vůbec lidským mumrajem. Budou se tu k vidění: hudební a divadelní vystoupení (a to i zvučných jmen, opravdu s důrazem na uměleckou kvalitu), pouťové atrakce (kolotoče, a spol.), kejklíři, šermíři, pouliční umělci, tradiční i novodobé stánky, ukázky řemesel, výstavy, otevřená muzea a památky, workshopy a soutěže pro děti a samozřejmě poutní mše ... 

Tedy konkrétně místo po místu, stručně a přehledně: Akce se odehraje tradičně na náměstí A. Němejce (pouťové atrakce, stánky) ale i na dalších obvyklých i méně obvyklých místech jako jsou: kostel sv. Jana Nepomuckého (mše a poutní obřady), kostel sv. Jakuba (koncerty vážné hudby, meditační oáza), Malá letní scéna a rodný dům A. Němejce (šerm, divadlo, hudba, ukázky řemesel, workshopy ...), Zelenohorská pošta a Zelenohorská ulice (řemeslné stánky, loutkové divadlo, večerní koncert, "turecké" atrakce, pouliční umělci), Areál Unibrick (dětské pěvecké a taneční vystoupení, kouzelník, hudební vystoupení), Sokolovna (pouťová zábava), Hard Rock Bar (koncert), Švejk restaurant a hotel U Zeleného stromu Nepomuk (gurmánské hody, grilované sele, sportovní soutěže pro děti), Matrix Music Club (taneční party)

 Zkrátka živý městský festival pro celou rodinu!

 „Svatojánská pouť má staletou tradici. Vždy, každoročně, šlo o nejvýznamnější událost, jaká se v Nepomuku konala. Rádi bychom se v jistém ohledu vrátili zpátky k barokní tradici a zároveň pouť transformovali pro 21. století. Zvolili jsme k tomu podobu jakéhosi živého městského festivalu pro celou rodinu, kde návštěvník/poutník najde jak hlučné a barevné pouťové atrakce, kolotoče a střelnice, tak množství divadelních a hudebních vystoupení, ukázky historických řemesel, příležitostné výstavy i nadstandardně dlouho otevřená muzea. A samozřejmě odpočinek a rozjímání v klidu kostela,“ komentuje akci nepomucký místostarosta Pavel Kroupa.

„Pouť by měla osvěžit tělo, ducha i duši,“ doplňuje nepomucký vikář Slávek Holý.

 Na Nepomucké pouti vystoupí:

VLTAVA (pop/rock)

PILSEN QUEEN TRIBUTE BAND (pop/rock)

MUSICA BOHEMICA (vážná hudba)

GEISSLERS HOFCOMOEDIANTEN (barokní divadlo)

NAKARA (fúze vážné a indické hudby)

LENA YELLOW (soul)

VENTUS (středověká hudba)

MINIMAX (pop – pouťová zábava)

BURLESQUE (pop/šanson)

SNAIL (metal)

PANOPTIKUM MAXE FISCHE (pouliční divadlo)

KOMEDIANTI NA KÁŘE (pouliční divadlo)

DIVADÉLKO NÁNA (loutkové divadlo pro děti)

PUSS´O´LIQUOR (irská hudba)

LANCEA (historický šerm)

DIVADLO OREL (módní přehlídka z 30. let)

JAN BONDRA (flašinetář)

VLÁĎA BABKA (kouzelník)

ZDENĚK VLČEK (kejklíř)

PAVEL VOTÁPEK (mistr světa ve šlehání bičem)

KOUZELNÝ PET (klaun a kouzelník)

DJ DIRTY BASTARD (alternative disco)

ELECTRO ORIENT EXPRE$$ (balkan electro party)

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.04.2015 06:32




14 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka