O Velikonocích se na šumavském Špičáku lyžuje v letošní zimní sezoně naposledy

Středeční ráno otvíralo na šumavském Špičáku opět sněžení a teploty od – 3 °C na vrcholu po 0 °C u nástupu na lanovku. Velikonoční lyžování tak slibuje bílé loučení s letošní zimní sezonou, která se zastaví 2. dubna na celkových 117 dnech provozu.

Cílená propagace v Plzni

„Lyžovat se bude na hlavních sjezdovkách obsluhovaných čtyřsedačkovou lanovkou, tzn, na jedničce Turistické, dvojce U zalomeného a Slalomové trojce. Samozřejmě otevřena zůstane i rodinná Spodní Šance s „fanlajnou“ i snowpark na Lubáku, což je v této době docela rarita, že ještě vydržely. Ty mají své vlastní vleky,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík k nabídce areálu na začínající Velikonoce.

Jinak na všech otevřených sjezdovkách je stále mezi 50 – 70 cm sněhu (v průměru 60 cm). Návštěvnost v pracovních dnech tohoto týdne byla slabá, ale o svátcích se velmi pravděpodobně zvedne. Např. minulý víkend tady každý z obou dnů lyžovalo přes 1000 lidí. Středisko nepřipravilo o Velikonocích žádný speciální program, poslední dny této zimy patří jenom lyžování a snowboardingu.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka