Blíží se květen a ten se nese ve znamení Fresh festivalu. Známá restaurace La Provence nemůže chybět. Šéfkuchař Josef Duchoň sestavil menu, se kterým se pokusí obhájit skvělá umístění v posledních ročnících.
Od pátku 20. května do neděle 22. května se koná FRESH festival v OC Plaza. Jako vždy je připraven bohatý doprovodný program.
Šéfkuchař letos vsadil na Qualivo. Co je to? Jde o unikátní švýcarskou technologii krmení a chovu bez hormonů, genetických modifikací a antibiotik. Zvířata jsou chována v prostorném prostředí, na slámové podestýlce. Zvláštní důraz na šetrné zacházení a transport. Maso tak není znehodnoceno stresovými hormony.
A výsledek? Hlavní devízou je maso neobyčejně křehké, šťavnaté, lehce stravitelné.
Přijďte ochutnat. Pokud nevydržíte do festivalu, v La Provence najdete Qualivo často i v poledním menu.
Festivalové menu La Provence: