O Jeníčkovi a Mařence nově v Divadle J. K. Tyla

Divadlo J. K. Tyla přináší další titul pro nejmenší diváky, v sobotu 4. února od 17 hodin bude mít na Malé scéně DJKT premiéru dětský muzikál O Jeníčkovi a Mařence aneb Jak to dobře dopadlo.

Jarní servisní akce AUTO CB

Muzikálové zpracování známé pohádky zvolila přímo pro Malou scénu Lilka Ročáková: „Při hledání titulu mě zcela okouzlila hudební pohádka Jany Havlatové, která jako autorka libreta, písňových textů i hudby vytvořila muzikál nejen plný vtipu, ale také poezie. Nově připsala postavy dvou klaunů, kteří provázejí dějem Jeníčka a Mařenku a prožívají s nimi všechny jejich radosti i trápení,“ prozrazuje bývalá sólistka opery a režisérka, která už v DJKT uvedla několik dětských oper (O Rusalce, Bastien a Bastienka, Žvanivý Slimejš a Kocour v botách), ale také jeden titul pro dospělé operní fajnšmekry, jednoaktovou operu Francise Poulenca a Jeana Cocteaua Lidský hlas.

Autorka muzikálu Jana Havlatová, známá díky svým dětským rolím v populárních seriálech (žákyně Jitka Povejšová v My všichni školou povinní, Terezka Cirklová v Synové a dcery Jakuba Skláře, Ludmila Karasová v Cirkusu Humberto), napsala muzikál v roce 1999 pro svou tehdy malou dceru Simonku a nyní jej upravila nové inscenaci na míru.

Do titulních rolí Jeníčka a Mařenky jsou obsazení dětští herci: Václav Klimeš v alternaci s Martinem Vojáčkem a Marie NocarováBarborou Drsovou. V rolích roztančených kytiček se představí děti z baletní školy DJKT v choreografii Kristýny Potužníkové a Charlotte Pščolkové. Příběhem provedou děti klaunové Červenáček a Oranžáček v podání Lukáše Ondruše a Charlotte Pščolkové a samozřejmě nebude chybět ani hodný tatínek v podání Romana Krebse. V dvojroli parádivé macechy a hrůzostrašné ježibaby se představí Hana Sýkorová Spinethová. Představení živě doprovází čtveřice smyčcových nástrojů.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 02.02.2017 19:09




5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka