Okna studentských kolejí v Plzni poprvé rozbliká oblíbená Light show

Letos poprvé budou mít vysokoškoláci a obyvatelé Plzně možnost sledovat hodinovou světelnou show, která rozsvěcí okna českých kolejních pokojů už čtvrtým rokem. Za doprovodu aktuálních hudebních hitů i klasických melodií budou svědky největší show podobného typu u nás. Populární Light show, která se v Plzni na koleji Bolevecká v Lochotíně uskuteční 21. dubna od 16 hodin, letos doprovází vystoupení hudebních skupin PSH a Lola běží.

Jarní servisní akce AUTO CB

Light show, která se koná na jaře ve třech českých studentských kampusech, je postavena na kombinaci působivých světelných efektů a mixumoderní hudby sprvky české klasiky. Jednotlivá okna kolejních pokojů tvoří políčka v obrazech a dynamických příbězích.

„Speciální lampy různých barev jsou umístěny přímo ve studentských pokojích. Obrazovka má rozměry 10x8 oken, celkem bude třeba umístit 80 boxů sLED diodovými světly, které okna pokojů osvítí,“ říká pořadatelka Light show Martina Čmielová.

Současně je třeba ještě večer před samotnou Light show instalovat a nastavit laser, který bude další obrazce promítat na budovu také zvenčí. Laserové efekty se při své loňské premiéře setkaly svelkým ohlasem diváků. Technickou podporu akce zajišťují studenti Technické univerzity ve Vratislavi vPolsku vrámci projektu P.I.W.O.

Odpolední program doplní vystoupení hip-hopové skupiny PSH (Vladimir 518, Mike Trafik, Orion) a alternativně-popové studentské kapely Lola běží.

Neotřelý program přináší v rámci soutěže nejlepších vysokoškolských kolejí Excelent Kolej roku 2015 magazín Studenta. Vneděli 26. dubna končí hlasování a soutěž bude znát svého vítěze. Aktuální žebříček naleznete na www.kolejroku.cz.

PROGRAM – 21. dubna 2015, kolej Bolevecká

? EXCELENT STAGE
16.00 hodin: Broken.45 (ZČU)
17.30 hodin: LOLA BĚŽÍ (ČZU)

19.30 hodin: PSH (Peneři Strýčka Homeboye)

20.45 hodin: LIGHT SHOW made by P.I.W.O. crew (Pl) & ManaWorld.eu

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
17.04.2015 11:03




13 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka