Pejsar zamířil pod křídla Qwertu. Zahraničí nyní počká, prioritou je obhajoba pásu

Úřadující český šampion v těžké váze Václav Pejsar (11-5, 9 KO) se rozhodl po tragédii ve svém manažerském týmu spojit síly s nejsilnější tuzemskou boxerskou stájí Qwert Boxing

Cílená propagace v Plzni

 „Ke spolupráci by došlo tak jako tak,“ tvrdí shodně obě strany, které mají před sebou jasný společný cíl: uhájit domácí mistrovský titul před dorážejícími vyzývateli.

Rok jako na pořádně divoké horské dráze zažívá třiatřicetiletý plzeňský bijec Václav Pejsar. Vstupoval do něj s vědomím toho, že bude podruhé otcem, v únoru prohrál ve druhém kole po sporném úderu do zátylku se Sergejem Kuzminem, následně na něj vytvořil tlak především další bijec ze západočeské metropole – Pavel Šour (5-0, 4 KO), který zatoužil po jeho mistrovském pásu.

Už už se rýsovala vzájemná dohoda. Jenže osud tomu chtěl opět jinak. Je to necelý měsíc, co na následky nešťastné nehody z konce července zemřel Mirek „Mimino“ Pek, Pejsarův kouč, manažer a kamarád.

„S vedením Qwert Boxing jsme se definitivně domluvili někdy v polovině září, ale spolupráci již zařizoval na konci července právě Míra. Spolupracovali bychom tak jako tak,“ řekl Profiboxing.cz k dohodě Pejsar. „Je to tak. Dotažení spolupráce bylo tak nějak logickým vyústěním všeho dění,“ přidal Miloš Veselý, spolumajitel plzeňské stáje.

Druhý do party – Marek Švajner – pak přišel s doplněním: „Budeme Vencu zastupovat manažersky i sportovně zastupovat, většina naší případné odměny ale bude určena rodině Míry. A podobně smýšlí i sám Venca.“

První krok k tomuto by měli všichni zúčastnění udělat ještě do konce roku. Právě tuto neděli si to totiž rozdají v osmikolovém souboji o pozici povinného Pejsarova vyzývatele zmíněný Šour a ústecký pořízek Radek Vařák (4-6, 2 KO).

Případný titulový duel by se pak mohl uskutečnit 30. prosince v pražské Lucerně, tedy na akci, kterou spolu s Matoušem Rajmontem organizoval právě Pek. „Uvidíme, jak všechno půjde, nejdříve si musí všechno sednout, musíme stabilizovat tým kolem Venci. Jisté v tuto chvíli je pouze to, že jeho přípravu bude sestavovat a organizovat Petr Klikoš,“ nastínil další kroky Veselý.

Ten má přitom na stole už nyní několik hodně lukrativních zahraničních nabídek. „Zatím to ale není na pořadu dne. Aktuálními prioritami jsou pro Vencu uklidnění situace kolem něj a obhajoba domácího titulu,“ přidal Veselý.

S tím ostatně souhlasí i sám Pejsar: „Jsem rád za zájem Qwertu, protože to v tomto klubu dává hlavu i patu a to po všech stránkách. Vidím u nich koncept toho, jak to funguje ve světě. Do konce roku chci obhajovat titul a moc bych si přál, aby se tak kvůli Mírovi stalo v Lucerně!“

On sám je v těchto dnech na sparinzích v německém Magdeburgu, kde společně s Tomášem Šálkem pomáhá připravit hvězdu místního klubu SES Boxing Toma Schwarze (19-0, 12 KO) na duel, který jej čeká příští víkend na domácí půdě proti Alimu Baghouzovi (10-0-1, 6 KO). „Zajistil nám je Lukáš Konečný a myslím, že jsme Schwarze společně s Tomášem nešetřili, stejně jako on nás. Můžeme být všichni spokojeni,“ vzkázal s úsměvem z Německa Pejsar.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 16.10.2017 10:13




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka