Pes baskervillský se usídlí pod plzeňským nebem

Osmou premiéru v kulisách historického centra města připravil v osmém roce svého trvání festival Divadelní léto pod plzeňským nebem. Detektivní komedii Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! umístili tvůrci do Proluky v Křižíkových sadech. V režii uměleckého šéfa Městských divadel pražských Petra Svojtky se tu jako Sherlock Holmes a doktor Watson potkají herci Pavel Batěk a Zdeněk Velen.

Cílená propagace v Plzni

Posedm dalších večerů pak diváci vProluce zhlédnou reprízy velmi úspěšné loňské komedie Lhář sRomanem Zachem vtitulní roli.

Ve spolupráci s Tancem Praha připravil festival letos poprvé i Taneční léto. Představení Malá smrt se súspěchem odehrálo už 17. června. Premiéra pohybové poetické komedie NOs vrežii Adély Laštovkové Stodolové a Viléma Dubničky se chystá na 23. července.

Festival pořádá PaNaMo, z.s., festival je podporován Statutárním městem Plzeň, Plzní 2015, o.p.s. a Plzeňským krajem.

Divadelní léto se letos vrací do Proluky, kde se vroce 2008 odehrála úplně první inscenace festivalu Don Juan.

„První noční zkoušky v Proluce opět ukazují, jak moc je to magický prostor. Troufám si tvrdit, že bychom tu mohli zazpívat ´Skákal pes´ a bylo by to super. My máme ale navíc bezvadnou komedii a partu herců, kteří se na představení těší. A věřím, že těšit se mohou i naši diváci!“ říká umělecký ředitel Divadelního léta Vilém Dubnička.

Hvězdou letošní premiéry bude plzeňský rodák, herec a hudebník Pavel Batěk, který si slavného detektiva zahraje vdobě, kdy podlouholetém angažmá vDivadle na Vinohradech přechází odsrpna dočinohry Národního divadla. Autory dramatizace Psa baskervillského A. C. Doyla jsou Jiří Janků a Petr Svojtka, který se také ujal režie.

Premiéra inscenace Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! se uskuteční v neděli 28. června, do9.července je pak na programu celkem 10 repríz.

Od 12. do 18. července se na jevišti vProluce odehraje sedm představení komedie Carla Goldoniho Lhář, která měla premiéru vloňském roce na scéně na náměstí Republiky.

Novinkou festivalu je Taneční léto pod plzeňským nebem, které vzniká vespolupráci s Tancem Praha a za podpory Plzně 2015, o.p.s.

Taneční léto odstartovalo 17. června v Proluce tanečním představením Malá smrt.

Ve čtvrtek 23. července se na stejném místě odehraje premiéra poetické komedie NOs vrežii Viléma Dubničky a Adély Laštovkové Stodolové, po níž budou následovat dvě reprízy

24. a 25. července. Tanečně pohybová inscenace pro 6 herců a tanečníků propojí podotevřeným nebem klasickou činohru a tanec.

Vstupenky na jednotlivá představení, které jsou v prodeji prostřednictvím sítí Plzeňská vstupenka a TicketArt, rychle mizí. Zejména na Plzeňské vstupence už zbývají poslední místa, na TicketArt je ještě vstupenek dostatek.

Vstupenky je možné také zakoupit před představením od 19:00 v pokladně umístěné v Proluce.

Víc informací najdete na www.divadelnileto.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.06.2015 06:08




3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka