Pět horkých novinek promítne Kino Beseda během 7 dní francouzského filmu

Už čtvrtý ročník přehlídky 7 dní francouzského filmu vypukne 30. listopadu v Kině Beseda. Zahájí ho film oceněný Velkou cenou poroty na festivalu v Cannes s názvem Je to jen konec světa. Na programu přehlídky je celkem pět novinek letošního roku a dva filmy z roku 2014, které stojí za to vidět.

Cílená propagace v Plzni

Kino Beseda už čtvrtým rokem představuje divákům v rámci 7 dní francouzského filmu to nejlepší ze současné francouzské kinematografie. „Vybíráme ty nejkvalitnější filmy z francouzské produkce, které lze v české distribuci najít. Obvykle se nám podaří sestavit velmi zajímavý program a i letos bylo z čeho vybírat,“ říká Ivan Jáchim, ředitel pořadatelské agentury Dominik centrum s.r.o. „Zařadili jsme novinku Xaviera Dolana, která získala Velkou cenu poroty na festivalu v Cannes, duchařinu s Natalii Portman, vášeň s Marion Cotillard nebo příběh prvního černošského klauna v hlavní roli s Omarem Sy.

Přehlídka 7 dní francouzského filmu se v Kině Beseda koná od 30. listopadu do 14. prosince 2016. Všechny filmy budou uvedeny v původním znění s českými titulky.

Vstupenky na projekce filmů v hodnotě 110 a 120 Kč lze zakoupit na www.mestanska-beseda.cz, v Předprodeji vstupenek na náměstí Republiky 41 anebo přímo před projekcí na pokladně v Měšťanské besedě.

Program 7 dní francouzského filmu

30. 11. 19:15 Je to jen konec světa (2016)
Novinka Xaviera Dolana, která na letošním festivalu v Cannes získala Velkou cenu poroty. Mladý spisovatel se po 12 letech dobrovolné izolace ve velkoměstě vrací domů na venkov za svou rodinou, aby jejím členům oznámil svou blížící se smrt. Svět kosmopolitního muže je však členům rodiny příliš vzdálený a nepředstavitelný, než aby mohlo dojít ke smíření a naplňujícímu prožití posledních společných chvil. Doma je přivítán jinak, než si představoval. Matka, mladší sestra a hlavně starší bratr jsou příliš zaujati každý sám sebou a vlastními, byť třeba malichernými pocity frustrací natolik, že ani nevnímají jeden druhého. Tím méně lze očekávat, že si budou návrat ztraceného syna vykládat jinak než jako jeho snahu pochlubit se vlastními úspěchy. Každý nalézá důvod Louisovi v souvislosti s minulostí něco vyčítat a čas tak ubíhá v hádkách a trpkém osočování.

1. 12. 19:15 Za láskou vzhůru (2016)

Diana právě prošla nešťastným manželstvím a rozvodem, ale je opět připravena najít muže svých snů. Coby úspěšná žena čeká na prince, který ji chytí do náruče a bude ji chránit. Alexandr je zdvořilý, šarmantní, vtipný i bohatý a Diana podlehne kouzlu jeho hlasu po telefonu. Ale co když ve skutečnosti vypadá jinak, než si ho Diana vysnila? Svěží romantická komedie o tom, že láska nezná hranic, a v případě 1,5metrového Jeana Dujardina ani výšky.

5. 12. 19:15 Realita (2014)

Nesmělému filmaři Jasonovi (Alain Chabat) se může splnit sen. Má 48 hodin na to, aby objevil nejlepší výkřik v historii filmu. Jeho hledání se však postupně mění v noční můru... Osobitý režisér Quentin Dupieux naplnil Realitu absurdním humorem, snovými pasážemi i hudbou Philipa Glasse.

7. 12. 19:15 Kameny bolesti (2016)

Gabrielle (Marion Cotillard) je emocemi zmítaná mladá žena, již okolí považuje za šílenou. Bojuje s nepochopením, poté s manželem, kterého jí vybrali rodiče, pak se ztrátou nenarozeného dítěte. Osud jí do cesty přivede zraněného veterána z války v Indočíně, který znovu rozdmýchá vášeň, kterou Gabrielle pohřbila hluboko ve svém nitru. Gabrielle má nyní o své budoucnosti jasno, nepočítá však s hrou osudu.

8. 12. 19:15 Planetárium (2016)

Paříž, konec 30. let. Sestry Kate (Lily-Rose Melody Depp) a Laura (Natalie Portman) provádějí spiritualistické seance a upoutají pozornost vlivného producenta Andrého Korbena. Ten si i přes svůj skeptický pohled vyžádá osobní seanci. Výsledek ho natolik překvapí, že se rozhodně změnit svět kinematografie, a tak sestry obsadí do úplně prvního duchařského filmu. Laura však brzy pochopí, že André má i postranní úmysly, které se ve víru filmování a nových pocitů snadno přehlédnou.

12. 12. 19:15 Monsieur Chocolat (2016)

Neuvěřitelný příběh klauna zvaného Chocolat, prvního umělce tmavé pleti na francouzské scéně. Vystupoval společně s ostříleným kolegou Footitem a toto duo si na počátku 20. století podmanilo Paříž. Pak ovšem jejich přátelství a kariéru ukončí sláva, snadno vydělané peníze, hazardní hry a diskriminace. V hlavní roli exceluje Omar Sy (Nedotknutelní, Pěna dní, Smaba).

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka