Plzeň roztančí orientální rytmy - festival ORIENT DREAM 2015 začíná

Od soboty 25.dubna až do neděle 3.května se v Plzni uskuteční již 6.ročník festivalu orientálního tance, hudby a kultury ORIENT DREAM. Program festivalu zahrnuje již tradičně soutěžní přehlídku, taneční semináře, přednášky, bazar a především pestrou taneční a hudební show, na které se představí celá řada profesionálních tanečnic a tanečníků jak z Čech, tak ze zahraničí.

Cílená propagace v Plzni

Cílem festivalu je přiblížit široké veřejnosti krásu a rozmanitost orientálního tance, hudby a kultury. Festival se koná vrámci oslav Mezinárodního dne tance pod záštitou Mezinárodní taneční komise, záštitu nad akcí rovněž převzalo ÚMO Plzeň 1. „Návštěvníci festivalu budou moci navštívit například přednášku na téma Arabská hudba, kde se dozvědí poutavé informace o klasické, popové i folklorní hudbě arabských zemí, okořeněné perličkami ze života zpěváků a muzikantů. Nahlédnout do tajů současné Perské říše budou moci prostřednictvím fotovýstavy Írán a díky cestovatelské besedě s promítáním na téma Marocké království navštíví zajímavá zákoutí této pozoruhodné země“, láká organizátorka festivalu, plzeňská tanečnice Kamilah.

Vrcholem pak bude vsobotu 2.května profesionální taneční a hudební galashow, jejíž hlavní hvězdou bude německý tanečník Said el Amir, který je díky svému vzdělání a inovativnímu přístupu k orientálnímu tanci známým a vyhledávaným lektorem po celém světě. Mezi dalšími hosty pak budou zkušené tanečnice a taneční skupiny z Čech a Německa, např. Inci a Mereniset, tanečnice jomdance-company pod uměleckým vedením Said el Amir, úspěšná pražská skupina Matahari Group vedená Karolínou Idrisovou z pražského Centra tance, talentovaný David Katolický ze Zlína nebo domácí Daima Dancers, kteří mají na kontě řadu ocenění z tuzemských i zahraničních soutěží. „Naše festivalová taneční skupina Orient Dream má připraveno několik jedinečných choreografií právě pod taktovkou hlavního hosta Said el Amir. Diváci tak budou mít možnost, kromě řady dalších krásných vystoupení, shlédnout průřez jomdance® stylu (propojení jazzového-orientálního a moderního tance), jehož je právě Said autorem“, dodává organizátorka. Celým sobotním večerem provede již tradičně moderátor Petr Jančařík.

Součástí festivalu je také 3. ročník soutěžní přehlídky, která dává prostor amatérským tanečnicím. Ty tak mají příležitost předvést své dovednosti nejen před diváky z řad laické veřejnosti, ale také před odbornou porotou. Cílem přehlídky je především vzájemné setkání tanečnic a možnost získat zpětnou vazbu od poroty, díky níž mohou tanečnice dále zdokonalovat svůj taneční projev. Soutěžní přehlídka zahájí celý festival již tuto sobotu 25.4. v SVČ Radovánek.

Nenechte si určitě ujít tuto zajímavou událost. Na živo zažijete jedinečnou atmosféru, kterou z videa nikdy neucítíte. Věříme, že je na co se těšit!

Více info o programu: www.kamilah.eu
Předprodej vstupenek: www.plzenskavstupenka.cz

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka