Plzeňská kapela Muerta Mente pokřtila svůj první videoklip v klubu Pod Lampou

Plzeňská kapela Muerta Mente (alternative/tribal/funky) v sobotu 24.1.2015 křtila svůj první videoklip v klubu Pod Lampou. Videoklip režíroval režisér Petr Smazal (Svatý Mikuláš) a ukázal v něm, že není vyhraněný pouze hororovému žánru.

Cílená propagace v Plzni

Klip se natáčel v krásném okolí boleveckého rybníka a to v období parného léta. Kdo má tedy chuť ukrátit si čas čekání na letošní léto má nyní jedinečnou možnost si připomenout to minulé právě tímto klipem

Jak ale vlastně klip a spolupráce s Petrem Smazalem vznikli?

"Kapela mě oslovila přímo ještě s vedením Plzeňské papírny a produkcí Pilsen Live. Odmítnout to nešlo, protože mám rád alternativní věci a kapela Muerta Mente je alternativní asi jako vesmír. Jediná má podmínka byla, aby videoklip byl ve stylu starých italských filmů, tedy dostatečně střeštěný. Nakonec se nám to asi nepodařilo úplně naplno, ale výsledek je dobrá taškařice." říká režisér klipu Petr Smazal (F8 Art Company).

Jak klip vlastně vznikal?

"Žádný finální scenář jsme neměli. Dohodli jsme se pouze na nějaké jednotné koncepci." říkají členové kapely. Petr Smazal navíc dodává. "Celý jsme to chtěli pojmout trochu jako Woody Allen, prostě jsme měli haldu rekvizit, veselé lidi, krásné počasí a nádhernou lokaci. Nápady přicházeli sami a realizovali jsme je hlavně až na place. Například parodie na Jurský Park, která se stala intrem klipu a je k vidění zvlášť."Kapela si pro klip navíc ušila vlastní plyšovou rybu tedy masku, kterou pak v průběhu natáčení na sobě vystřídalo několik herců. "Byla to docela sranda, protože ta ryba je těžká a je docela jednoduché se s ní vymáznout v písku na pláží. To se taky často stávalo. Herec v rybě se navíc sám nepostaví, protože je fakt těžká, takže jsme mnohdy musela jako celá kapela pomáhat hercům na nohy. I tyto záběry jsme uveřejnili jako bonus pro všechny, kdo nám s klipem pomohli. A nebylo jich málo, za což děkujeme." říká Kateřina Černá - frontmanka skupiny Muerta Mente.

A o čem vlastně klip je?

"Je to klip o tom, co by se asi stalo...kdyby. Proto se jmenuje "Co kdyby", říká Petr Smazal režisér klipu. "Vlastně ale parodujeme několik našich oblíbených filmů a sami sebe. A možná trochu i Plzeňany, protože ti jistě takový humor ocení." dodává s úsměvem Petr Smazal. "Asi to dokazuje i fakt, že za tři dni po tom, co jsme ho vyvěsili na internet, ho vidělo téměř dva tisíce lidí."

Přidejte se k fanouškům kapely Muerta mente na facebooku!

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 29.01.2015 22:26
Video




7 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka