Pochutnali jsme si na české klasice u Švejka na Rozvadově

Jezdíte do Německa anebo zpět do České republiky přes Rozvadov? Cestujete po západních Čechách? Máme pro vás tip na zastávku a občerstvení v příjemném prostředí. Navštívili jsme totiž Švejk restaurant ROZVADOV a pochutnali jsme si s celou rodinou. Doporučujeme!

Cílená propagace v Plzni

Jednotný koncept Švejk restaurant

Do Švejk restaurantu Rozvadov jsme s manželkou a dětmi přijeli v pravé poledne. Restaurace byla ze tří čtvrtin zaplněná hosty, především z Německa. Koncept Švejk restaurací známe například z Plzně a můžeme potvrdit, že rozvadovská restaurace je vizuálně podobná ostatním švejkovnám v ČR. Najdete zde typický interiér s dřevěnými podlahami, masivním dřevěným nábytkem a obložením stěn. Ty jsou doplněny barevnými vitrážemi v oknech s pěknými malebnými motivy kreseb Josefa Lady a všudypřítomnou tváří dobrého vojáka Švejka.

Výborné jídlo bez dlouhého čekání

Usadili jsme se u jednoho z volných stolů pod okny vyzdobenými typickými švejkovskými vitrážemi. Sympatická servírka nás v krátké době obsloužila a na objednané jídlo a pití jsme nečekali nijak dlouho.

Co jsme si objednali:

  • Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi

  • Svíčkovou paní Müllerové, houskový knedlík

  • Pikantní kuřecí směs poručíka Duba, krokety

  • Kuřecí řízek, hranolky

  • K pití jsme si dali točenou plzeň a malinovou točenou limonádu

Hodnocení jídla a pití: jedním slovem - výborné!

Polévka byla správně hustá, maso v polévce vyníkající, měkké. Neodpoustím si pozitivní poznámku, že v polévce jsme nemuseli maso hledat, byla opravdu poctivá. Svíčková paní Müllerové s knedlíkem byla výborná, pohutnal jsem si na měkkoučkém masu a dobře ochucené omáčce. Manželka si dala pikantní kuřecí směs a byla s jídlem a přílohou také velmi spokojená. Masová směs byla chuťové výrazná, pikantní tak akorát.

Naše děti milují řízek a hlavně hranolky a u Švejka na Rozvadově se to opět potvrdilo. Překvapila nás velká porce, čekali jsme totiž menší - dětskou. Pan vrchní nám ale s úsměvem vysvětlil, že to je standardní menší dětský řízek a nabídl nám ještě palačinky jako zákusek. Na sladkou tečku jsme už neměli kapacitu. Výborně a dosyta jsme se najedli. Zbývá pouze dodat, že točená plzeň měla správnou teplotu a říz a malinovka dětem i manželce chutnala.

Co napsat na závěr? Pokud opět někdy pojedeme přes Rozvadov, rádi se u Švejka zastavíme na oběd, občerstvení nebo dobrou večeři.

Užitečné kontakty:
Švejk Restaurant Rozvadov

Starý hraniční přechod
Rozvadov 21
348 06

Tel.: +420 776 037 138
E-mail: ludvik@primda.cz
Web: http://www.svejkrozvadov.cz

Fotogalerie
Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka