Policisté odhalili na Přešticku varnu pervitinu

Muž dle všeho v posledních dvou letech vyráběl pervitin v takovém množství, že zásobil několik desítek narkomanů.

Cílená propagace v Plzni

Kriminalisté 1. oddělení obecné kriminality územního odboru Plzeň-venkov, v čele s TOXI týmem, odhalili další varnu pervitinu, tentokrát v obci na Přešticku. Při akci policisté zadrželi 32letého muže a 41letou ženu, kteří se podíleli na výrobě pervitinu a jeho následné distribuci. Muž dle všeho v posledních dvou letech vyráběl pervitin v takovém množství, že zásobil několik desítek narkomanů.

V souvislosti s případem policisté provedli několik domovních i nebytových prohlídek, při kterých zajistili několik igelitových sáčků obsahující nezjištěnou bílou krystalickou látku, chemické látky potřebné k výrobě pervitinu, různé laboratorní vybavení, několik kanystrů a plastových láhví s obsahem nezjištěné tekutiny a torzo vozidla. Následnou lustrací vozidla, policisté zjistili, že bylo v minulosti odcizené v Německu. Zajištěnou drogu policisté podrobili znalecké expertíze.

 Do akce bylo nasezeno několik desítek policistů. Při samotné realizaci se 32letý muž pokusil o útěk. Po předchozích opakovaných výzvách podezřelý muž stále utíkal, a tak jeden z policistů použil donucovací prostředek varovný výstřel, na který muž stále reagoval útěkem. To už jej však nadběhl další z pronásledujících policistů, tak muži nezbylo nic jiného, než výzev policistů uposlechnout.

 Na základě shromážděných důkazů policejní komisař zahájil trestní stíhání obou výše uvedených osob. Kriminalisté je obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Na muže podal policejní komisař návrh na vzetí do vazby, který soudce akceptoval. Není vyloučeno, že policisté právní kvalifikaci ještě rozšíří, jelikož šetření tohoto rozsáhlého případu stále pokračuje.

ilustrační foto


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.11.2019 06:31



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka